Villantós, mégis egyszerű recept következik! Málnás pohárdesszert, amit akár a Peak kollagéneddel is turbózhatsz!
Villantós, mégis egyszerű recept következik! Málnás pohárdesszert, amit akár a Peak kollagéneddel is turbózhatsz!
-+=
Olvasási idő:< 1perc
Gyönyörű, mutatós, málnás kalória és cukor csökkentett desszert. amivel lenyűgözhetjük a családunkat és a barátainkat. 🙂 Egyértelműen egy diétás verzióját készítjük el:
zsíros tejszínhabot lecseréltük natúr joghurtra
elhagytuk a piskótát
cukor helyett édesítőt használunk
Tápanyagadatok
POHÁRDESSZERT BAZSALIKOMOS MÁLNAPÜRÉVEL
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 676Ebből zsírsavak (kcal) 135
% DV (napi érték)*
Összes zsír 15g23%
Szénhidrát 97g32%
Fehérje 22g44%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!
A fagyasztott málnát lábasban tűz fölött pürésítjük, a friss bazsalikomot apróra aprítjuk, összefőzzük a málnapürével. Ízlés szerint édesítjük, majd félre rakjuk hűlni.
A joghurtot előkészítjük, 4 zselatin lapot felmelegítünk, és utána öntjük bele a hideg joghurtba. Ellenkező esetben a zselatin lap nem oldódik fel.
2 zselatin lapot a málnapürében keverünk el.
A képen látható módon, poharakba kanalazzuk a joghurtot.
Minimum 3 órát, fektetve, hűtőbe rakjuk.
Ha eléggé megdermedt, mellé kanalazhatjuk a málnapürét, és ismét pihentetjük 2- 3 órát.
Díszíthetjük magvakkal, gyümölcsökkel,, zabbal. Én egy kis túrót is kevertben a joghurtba azért tűnik kicsit csomósnak. Egy kis müzlivel,és kókusz chips-el tálaltam.
Gyálon lakok a családommal, van egy 2 éves kislányom. Vendéglátással foglalkoztam, a célom egy saját lakás étterem illetve egy kis vidéki szállás üzemeltetése. Szenvedélyem a gasztronómia és minden, ami ezzel együtt jár, ezek közül a food styling és a fotózás a kedvencem. Imádok utazni, új receptekkel kísérletezni. Most jelenleg a diétás étrend és a Vegán ételek elkészítésének elsajátítására fókuszálok. Ember-centrikusnak mondanám magam, hiszen az ételek elkészítésekor nagyon fontos számomra a visszajelzés is. Egyaránt szívesen veszem a pozitív és negatív kritikát, nem riadok vissza tőle, könnyen tanulok belőle!