-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Hétvégén belejöttem a fasírt sütésbe. 😀 Recepteket nézegettem a neten, akkor találtam egy tök jó ötletet: sajttal és sonkával töltött fasírtot, amit mindenképp ki akartam próbálni. Marhahúsból készítettem és ez lett az eredménye! (Aki nem eszik marhát, az természetesen csirke vagy pulyka opciót is használhat:)

Jó étvágyat!

33% OFF a Munka Hőseire! Dolgozzanak helyetted a Zsírégetőid! Csak PÁR Napig!

Tápanyagadatok
Sonkával és sajttal tölttött marhafasírt
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 159 Ebből zsírsavak (kcal) 72
% DV (napi érték)*
Összes zsír 8g 12%
Szénhidrát 1g 0%
Fehérje 20g 40%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
  • 500 gramm darált marhahús (10% zsírtartalommal)
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 75 gramm pulykamell sonka
  • 35 gramm sajt
  • ízlés szerint só, bors
  • EZ Coat olaj spray
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
  • 500 gramm darált marhahús (10% zsírtartalommal)
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 75 gramm pulykamell sonka
  • 35 gramm sajt
  • ízlés szerint só, bors
  • EZ Coat olaj spray
Elkészítés
  1. A húst keverd össze a mustárral, a paradicsompürével és a fűszerekkel.
  2. A sonkát és a sajtot vágd kis szeletkékre.
  3. A húsból formázz egy-egy korongot, a közepükre tegyél sajt és sonka kockákat, majd "csomagold be" őket úgy, hogy a húskorong széleit hajtsd fel, a tetejét pedig fedd be. Nekem 7 db fasírtom lett ebből az adagból.
  4. Egy tepsit fújj be olajsprayvel, tedd bele a fasírtokat és a tetejüket is olajozd be picit.
  5. 180 °C-os sütőben kb. fél óra alatt elkészülnek. Akkor sültek készre, ha már picit megpirultak.
  6. Tálald őket rizsel és salátával, vagy csak salival.

Fitt csirke nuggets ITT!

fasírt

töltött fasírt

Elég a sok eredménytelen diétából?!
Ne vesztegesd tovább az időt!