-+=
Olvasási idő: < 1 percHétvégén belejöttem a fasírt sütésbe. 😀 Recepteket nézegettem a neten, akkor találtam egy tök jó ötletet: sajttal és sonkával töltött fasírtot, amit mindenképp ki akartam próbálni. Marhahúsból készítettem és ez lett az eredménye! (Aki nem eszik marhát, az természetesen csirke vagy pulyka opciót is használhat:)
Jó étvágyat!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Tápanyagadatok
Sonkával és sajttal tölttött marhafasírt
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 159
Ebből zsírsavak (kcal) 72
% DV (napi érték)*
Összes zsír 8g
12%
Szénhidrát 1g
0%
Fehérje 20g
40%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
db
|
Hozzávalók
- 500 gramm darált marhahús (10% zsírtartalommal)
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 75 gramm pulykamell sonka
- 35 gramm sajt
- ízlés szerint só, bors
- EZ Coat olaj spray
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A húst keverd össze a mustárral, a paradicsompürével és a fűszerekkel.
- A sonkát és a sajtot vágd kis szeletkékre.
- A húsból formázz egy-egy korongot, a közepükre tegyél sajt és sonka kockákat, majd "csomagold be" őket úgy, hogy a húskorong széleit hajtsd fel, a tetejét pedig fedd be. Nekem 7 db fasírtom lett ebből az adagból.
- Egy tepsit fújj be olajsprayvel, tedd bele a fasírtokat és a tetejüket is olajozd be picit.
- 180 °C-os sütőben kb. fél óra alatt elkészülnek. Akkor sültek készre, ha már picit megpirultak.
- Tálald őket rizsel és salátával, vagy csak salival.