-+=
Olvasási idő: 2 perc

Sokáig húztam, halogattam… és talán valami gyerekkori feldolgozatlan traumából adódóan… de rettegtem…. a piskóta készítéstől. Pedig nem kellett volna! Már az első alkalommal is pihe is, puha is lett, szép sárgás… mintha egy kiskacsát nyomkodtál volna 🙂

Szóval a jelszó innentől: NEM-PARA-A-PISKÓTA 🙂

33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15-20 perc
Pihentetés 3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskóta
  • 45 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál eritrit
  • 4 db tojás (L vagy XL) különválasztva
  • 2 kk sütőpor
  • 1 kk bambuszrostliszt elhagyható, de állagjavító
A krém
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15-20 perc
Pihentetés 3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskóta
  • 45 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál eritrit
  • 4 db tojás (L vagy XL) különválasztva
  • 2 kk sütőpor
  • 1 kk bambuszrostliszt elhagyható, de állagjavító
A krém
Elkészítés
  1. Kikeverjük a tojássárgát az eritrittel, vízzel, zabliszttel kikevert sütőporral - az utóbbit fokozatosan adagolva, hogy ne legyen csomós. Egy sűrűn folyós homogén masszát kell kapnod, akkor vagy jó!
  2. Verd fel a tojásfehérjét keményre - ez azt jelenti, hogy az edényt a Párod feje fölé fordítva nem fog a nyakába zúdulni a hab, hanem masszívan az edényben marad, gravitáció ide vagy oda.
  3. Ezután a tojásos lisztes masszát ÓVATOSAN és apránként forgasd bele egy kiskanállal. A végén a legkisebb fokozattal a robotgépen még átpörgettem, hogy teljesen elkeveredjen a massza.
  4. Kókuszolajjal kikent tortaformába simítjuk, és előmelegítve közepes fokozaton (165-170) 15-20 percig süssük. Ez sütőfüggő. Hagyd benne kihűlni, ne nyitogasd!
  5. A krém nagyon egyszerű: mindent összekeversz, ízesítesz. Ha van pici konjak liszted, azzal könnyen sűrítheted, de anélkül sem folyik a massza!
  6. Ha kihűlt a piskóta, vágd fel, kend meg szépen a krémmel, díszítsd gyümölccsel - és tedd picit a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Aki akarja az rumos tejjel átkenheti a tésztalapokat - de szerintem ez olyan puha, hogy csak szétáztatná.

Több fitt finomság ITT!

gesztenyetorta

gesztenyetorta zabpiskótából

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!