-+=
Olvasási idő: 2 percSokáig húztam, halogattam… és talán valami gyerekkori feldolgozatlan traumából adódóan… de rettegtem…. a piskóta készítéstől. Pedig nem kellett volna! Már az első alkalommal is pihe is, puha is lett, szép sárgás… mintha egy kiskacsát nyomkodtál volna 🙂
Szóval a jelszó innentől: NEM-PARA-A-PISKÓTA 🙂
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15-20 perc |
Pihentetés | 3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
A piskóta
- 45 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál eritrit
- 4 db tojás (L vagy XL) különválasztva
- 2 kk sütőpor
- 1 kk bambuszrostliszt elhagyható, de állagjavító
A krém
- 150 gramm Peak Chestnut Cream cukormentes gesztenyekrém
- 250 gramm zsírszegény krémtúró vagy mascarpone
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Choco Rum 1000g
- 175 gramm zsírszegény joghurt
- 1 tk cukormentes kakaópor
- ízlés szerint rumaroma
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint meggy vagy mirelit gyümi dísznek
Hozzávalók
A piskóta
A krém
|
Elkészítés
- Kikeverjük a tojássárgát az eritrittel, vízzel, zabliszttel kikevert sütőporral - az utóbbit fokozatosan adagolva, hogy ne legyen csomós. Egy sűrűn folyós homogén masszát kell kapnod, akkor vagy jó!
- Verd fel a tojásfehérjét keményre - ez azt jelenti, hogy az edényt a Párod feje fölé fordítva nem fog a nyakába zúdulni a hab, hanem masszívan az edényben marad, gravitáció ide vagy oda.
- Ezután a tojásos lisztes masszát ÓVATOSAN és apránként forgasd bele egy kiskanállal. A végén a legkisebb fokozattal a robotgépen még átpörgettem, hogy teljesen elkeveredjen a massza.
- Kókuszolajjal kikent tortaformába simítjuk, és előmelegítve közepes fokozaton (165-170) 15-20 percig süssük. Ez sütőfüggő. Hagyd benne kihűlni, ne nyitogasd!
- A krém nagyon egyszerű: mindent összekeversz, ízesítesz. Ha van pici konjak liszted, azzal könnyen sűrítheted, de anélkül sem folyik a massza!
- Ha kihűlt a piskóta, vágd fel, kend meg szépen a krémmel, díszítsd gyümölccsel - és tedd picit a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Aki akarja az rumos tejjel átkenheti a tésztalapokat - de szerintem ez olyan puha, hogy csak szétáztatná.