Nem-para-a zabpiskóta sem! :) Rumos-csokis gesztenyetorta, életem első zablisztes piskótájával... elsőre tuti recept!
Nem-para-a zabpiskóta sem! :) Rumos-csokis gesztenyetorta, életem első zablisztes piskótájával... elsőre tuti recept!
-+=
Olvasási idő:2perc
Sokáig húztam, halogattam… és talán valami gyerekkori feldolgozatlan traumából adódóan… de rettegtem…. a piskóta készítéstől. Pedig nem kellett volna! Már az első alkalommal is pihe is, puha is lett, szép sárgás… mintha egy kiskacsát nyomkodtál volna 🙂
Szóval a jelszó innentől: NEM-PARA-A-PISKÓTA 🙂
Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!
Kikeverjük a tojássárgát az eritrittel, vízzel, zabliszttel kikevert sütőporral - az utóbbit fokozatosan adagolva, hogy ne legyen csomós. Egy sűrűn folyós homogén masszát kell kapnod, akkor vagy jó!
Verd fel a tojásfehérjét keményre - ez azt jelenti, hogy az edényt a Párod feje fölé fordítva nem fog a nyakába zúdulni a hab, hanem masszívan az edényben marad, gravitáció ide vagy oda.
Ezután a tojásos lisztes masszát ÓVATOSAN és apránként forgasd bele egy kiskanállal. A végén a legkisebb fokozattal a robotgépen még átpörgettem, hogy teljesen elkeveredjen a massza.
Kókuszolajjal kikent tortaformába simítjuk, és előmelegítve közepes fokozaton (165-170) 15-20 percig süssük. Ez sütőfüggő. Hagyd benne kihűlni, ne nyitogasd!
A krém nagyon egyszerű: mindent összekeversz, ízesítesz. Ha van pici konjak liszted, azzal könnyen sűrítheted, de anélkül sem folyik a massza!
Ha kihűlt a piskóta, vágd fel, kend meg szépen a krémmel, díszítsd gyümölccsel - és tedd picit a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Aki akarja az rumos tejjel átkenheti a tésztalapokat - de szerintem ez olyan puha, hogy csak szétáztatná.
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.