-+=
Olvasási idő: 2 perc

Szerintem mindenki ismeri a hagyományos grízes lekváros mézes krémest!

Sokszor ünnepi asztalon, vagy karácsonykor szokták készíteni, igazi lelket melengető desszert a hideg hónapokban. Amilyen finom, olyan nehéz süti is, hiszen rengeteg kalóriát tartalmazz és cukrot!

Ennek a sütikének a születése úgy történt, hogy párom nyaggatott, hogy csináljak már valami citromosat. Ő ami citromos, éjjel nappal tudná enni! Gondoltam, jó, de akkor már úgy készítem el, hogy én is tudjak belőle enni! 🙂

Így született meg újragondolva a citromos grízes krémes sütike, ami neki is kedvez , hiszen citromos nekem meg azért, mert az új Peak tejbegrízből készült a krémje, aminek mostanában eléggé nagy függője vagyok!:D

A tejbegríz amúgy ilyen „alapreceptben”:

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Ehhez a tejbegríz porhoz, semmi más nem kell, csak víz , vagy tej. Ha összerázod shakerben, máris kész az isteni finom diétás, cukormentes tejbegrízed.

Ám ezt lehet sokféleképpen felhasználni! Tudsz belőle készíteni:

  • tejbegríz gombócokat
  • kutyulós sütit
  • gofrit is!

De ez mind fantázia, kreativitás, kísérletezés, hogy színesebbé tegyük étkezésünket, ne unjunk rá.

Plusz fehérjeforrásként tunningoltam citromos-sajttortás casein porral is, hiszen ez is húz a krémen, hogy sűrűbb legyen és kenhetőbb. Plusz még citromosabb ízt ad neki!

Mondanom sem kell, a süti kb 1 napot bírt ki, azonnal elpárolgott: Mennyei finom! Bizonyíték…:))

 

 

Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 1 nap
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához:
  • 150 gramm fehér tönkölyliszt
  • 150 gramm teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 50 gramm 50 g vaj (lereszelve) NEM margarin!
  • 2 db (bio) citrom reszelt héja
  • fél db (bio) citrom leve
  • 30 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor citromos sajttorta ízben
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet
  • ízlés szerint eritrit
  • 1 db tojás
  • 1-2 evőkanál natúr Skyr joghurt hogy nyújtható legyen.
Krémhez:
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 45 perc
Pihentetés 1 nap
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához:
  • 150 gramm fehér tönkölyliszt
  • 150 gramm teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 50 gramm 50 g vaj (lereszelve) NEM margarin!
  • 2 db (bio) citrom reszelt héja
  • fél db (bio) citrom leve
  • 30 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor citromos sajttorta ízben
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet
  • ízlés szerint eritrit
  • 1 db tojás
  • 1-2 evőkanál natúr Skyr joghurt hogy nyújtható legyen.
Krémhez:
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit jól keverd össze. Nyújtható tésztát kell kapj.
  2. Formázz belőle egy gombócot.
  3. Majd vágd fel 3 részre és csinálj 3 ugyan akkora gombócot. Egyesével mindegyiket nyújtsd ki vékonyra és süsd 180 fokos sütőben 15 percig. Ha már pirosodik a tészta, kész.
  4. Közben a krém hozzávalóit is jól dolgozd össze. Sűrűbb krémet kell, hogy kapj, hogy kenhető legyen, de ne folyjon. (Annyira finom illata van!) Kend meg vele a piskótákat, rétegezd. Nyugodtan rakj sok krémet bele!
  5. Ha ez kész, hagyd állni 1 napot! A tészta beszívja a krémet, felpuhul másnapra, valamint az ízek is összeérnek. Én por eritrittel szórtam meg a tetejét. Isteni finom!

grízes krémes

grízes krémes diétásan

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.