-+=
Olvasási idő: 2 perc

Sajttortából rengeteg változatot találsz az internetet. Ez egy picivel különlegesebb és a barátidnak is biztosan tetszeni fog, Itt a kekszes alapot megsütjük – a krém pedig nagyon durván krémes.. természetesen cukormentesen, fehérjedúsan, ahogy megszokhattad!

Érdekessége, hogy bár csinálhatjuk zabkekszből is – de annál MÉG “természetesebb” és diétásabb a zabpehely… bár tudom, annak nincs olyan íze… DE MOST az amúgy “diétás, de semmi extra” keksz alapotPeak vajas kekszes ízesítőporral dobtuk fel – és olyan ízhatást kaptunk, ami első kóstolásra (és másodikra is:)) olyan volt, mintha valami nagyon luxus, diós, cukros vajas cookie-t daráltunk volna bele. Pedig nem. Kalóriák nélkül elértük ezt! (Amúgy simán zabos alapba, vagy zabkásába keverve is durva íztuning!!!)

Az alábbi VIDEÓN adok Neked még jó pár tippet, hogyan tudod ezeket az ízesítő porokat szuperül felhasználni!

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

 

Pluszban a keményítő helyett FEHÉRJEPORT tettünk a tésztába – így tényleg maximalizálva a proteinbevitelt! Én a Keep Calm madártejes fehérjét választottam, mert plusz rost miatt szépen összefogta a tésztát – NULLA LISZT és NULLA pudingpor sem kellett bele!

Ha diétázol, akkor MINDENKÉPP érdemes ezt megjegyezni: fehérjeporralés leginkább a KAZEINNEL – lehet helyettesíteni a lisztet a sütikbe: akár teljes mértékben, mint itt, akár egy részét – máris nem egy szénhidrátbomba kaját eszel. A tapasztalatom az, hogy leginkább a Keep Calm kazein az, ami úgy viselkedik mint a lisztek többsége – azaz nem szárítja ki a sütit. Próbáld ki!

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alap (20-22 cm forma)
A krém
  • 250 gramm krémtúró
  • 250 gramm light mascarpone (Aldi)
  • 50 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor
  • 200 ml tejszín a legjobb a 30% - de diéta esetén 10%-ig is lemehetsz
  • 4 db tojás
Pluszban
  • cukormentes eperlekvár
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alap (20-22 cm forma)
A krém
  • 250 gramm krémtúró
  • 250 gramm light mascarpone (Aldi)
  • 50 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor
  • 200 ml tejszín a legjobb a 30% - de diéta esetén 10%-ig is lemehetsz
  • 4 db tojás
Pluszban
  • cukormentes eperlekvár
Elkészítés
  1. A kekszet ledaráljuk és hozzáadjuk a kókuszolajat, a kekszes Flav Powdert és az édesítőszert szükség esetén. A tésztát a tortaforma aljába nyomkodjuk.
  2. A krém hozzávalóit elkeverjük, majd kettéválasztjuk és az egyikbe belekeverünk 3 evőkanál epret.
  3. A krémet felváltva rétegezve pakoljuk be a zab alapra: 2-3 evőkanállal tegyél a közepére az egyik színből, majd mehet a másik színből ugyanennyi és így tovább... így lesz zebra mintás
  4. Tedd előmelegített sütőbe - 55-60 perc alatt 165 fokon sült meg.
  5. A legjobb ha 1 napig a hűtőben pihenteted, de mindenképp kihűlve, behűtve vágd fel, hiszen a sütőből kivéve még nagyon folyós!

Oreos sajttorta ITT!

epres sajttorta

epres diétás sajttorta

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!