-+=
Olvasási idő: 2 perc

Na, van az a szitu: amikor a Párodnak készített tortát elviszed lefotózni, majd egy szelettel kevesebbel térsz vissza – …majd fél óra múlva, a “nem lettek olyan jók ezek a fotók” sóhajjal újra eltűnsz egy adaggal…
…szóval akkor eséééélyes, hogy veszéééélyesen finomra sikeredett :)))

Ő sajtos-aljassága ismét színre lép: ALJAS ÁFONYÁS SAJTTORTA, Oreo kekszes alappal – és kekszes kazeinnel!

Azt érdemes tudni, hogy nagyon sok (értsd nagyonnagyonnagyoooon sok) REFORM sajttorták készítettem már, hiszen mindegyikben volt valami tökély, és mindegyikben volt valami, amit illet volna még finomítani… egy ideje megvan a tökéletes recept – így most már neki lehet állni az ízeket vadítani… nem szimplán áfonyás torta született, hanem meg lett bolondítva egy kis oreo keksszel!

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

(Aki diétázik, annak írom, hogy lehet kapni cukormentes oreot is, de igazából bármilyen cukormentes kakaós keksszel ugyanolyan finom lesz!)

Ami fontos, hogy egy ideje már KAZEINT használok a sajttortába – sokkal jobb, kevésbé száraz állagot ad neki, mint a tejsavó. A Keep Calm Dessert kazeinjei közül pont kapóra jött a sütikrémes-kekszes változat, mert olyan, mintha egy oreo keksz lenne csak fordított arányban: sok fehér, krémes vanília, és benne apró csokidarabok! 🙂

 

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 50 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
A krém
  • 250 gramm light mascarpone
  • 250 gramm krémes sovány túró
  • 3 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 150 gramm joghurt
  • 35 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor
  • 1 teáskanál konjak liszt elhagyhatod, se SOKKAL jobb lesz az állaga
  • ízlés szerint édesítő
  • 125 gramm áfonya
  • maradék Oreo keksz
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 50 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
A krém
  • 250 gramm light mascarpone
  • 250 gramm krémes sovány túró
  • 3 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 150 gramm joghurt
  • 35 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor
  • 1 teáskanál konjak liszt elhagyhatod, se SOKKAL jobb lesz az állaga
  • ízlés szerint édesítő
  • 125 gramm áfonya
  • maradék Oreo keksz
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit összeaprítjuk egy késes mixerrel, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (max 18 cm-es) aljába nyomkodjuk. Lepje el mindenhol a kókuszolaj, de ne totyogjon benne!
  2. Süssük elő 180 fokon 10 percig!
  3. A krém alapanyagait egy robot-/turmixgéppel habosra verjük, kivéve a kekszet és az áfonyát.
  4. A maradék kekszet beleszórjuk a tortaformába a sült aljra, majd a krémmel nyakon öntjük mindezt. Tegyünk áfonyát a közepébe, de még a tetejére is!
  5. Előmelegített sütőben, 160 fokon 50 percig sütöttem. A lényeg, hogy ha a közepe még éppen hogy képlékeny állagú, és/vagy elkezd barnulni a teteje, akkor kivehetjük! A közepe legyen rezgős, pudingszerű még akkor, mikor kiveszed!
  6. Várjuk meg még kihűl - de igazából Ő másnapra a legfinomabb! Én előző este készítem, ha kihűlt, akkor hűtőbe teszem, és másnapra lesz tökéletes. Meg harmadnapra, de akkor már nagyon nem szokott sok maradni....:)

Több áfonyás finomság ITT!

áfonyás sajttorta

oreos áfonyás sajttorta

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!