Az idei nyár már az utolsókat rúgja, de én egy isteni finom házilag készült vaníliás jégkrémmel még megtámogatom. 🙂
Nagyon szerettem volna már kipróbálni a Peak új vegán Yummy fehérjéjét ami tökéletesen illet az elképzelésembe.
A végeredmény is szuper lett, valóban igaz, hogy ez a fehérje kivételesen nem „fűrészporos” (mivel ez a fehérje MANDULAFEHÉRJÉBŐL és tökmagból készült) így bátran ajánlom azoknak is, akik ezért nem fogyasztanak növényi fehérjét.
Amit tudnod kell:
- Hozzáadott cukortól mentes
- Gluténmentes
- Vegán
Előkészítés | 5 perc |
Pihentetés | 1-2 óra |
Mennyiség |
db
|
- 200 g kókuszkrém
- 200 g növényi joghurt
- 50 g Peak Yummy Vegan Protein-vanilia
- 1 csipet só
- 3 tábla cukormentes fehércsoki
- 50 gramm cukormentes étcsokoládé
Hozzávalók
|
- A hozzávalókat a csokik kivételével alaposan összekeverjük. Ezután reszelhetünk bele tetszés szerinti mennyiségű étcsokit.
- Ha ez megvolt, kiadagoljuk őket jégkrém formákba és néhány órára fagyasztóba tesszük.
- Amint jónak ítéljük a jégkrémeket elkezdjük a csokimázt. A 3 tábla fehércsokit felolvasztjuk egy kis MTC olajjal és egy magas falu pohárba öntjük. (maradni fog belőle de ennyi kell sajnos, hogy mindenhol ellepje a csoki.) Ebbe mártogatjuk bele egyesével a jégkrémeket.
- Én nem szerettem volna a hátukat „elrontani” azzal, hogy lefektetem őket valahova és úgy dermesztem meg. Fogtam egy oázist vagy tűzőhabot, kinek hogy tetszik és ezekbe tűztem bele pálcikástól a jégkrémeket. Így tegyük még vissza a fagyasztóba egy kis időre.
Minek egy fehérjepor egyáltalán?
Ilyen finomságokat készíthetsz még növényi fehérjéből!