Ha egy változatosságot szeretnél vinni a diétádba, próbáld ki a padlizsánt. Téves azt gondolnod, hogy minden diétás étel száraz és ízetlen, hiszen az alábbi finomság igazi kulináris élvezetet ad. A törökparadicsomként ismert lila színű zöldséggel jó, ha vigyázol, mert zamatos és édeskés íze miatt, még függővé is válhatsz.
Padlizsán
Nem csak az íze különleges, hanem a diétádat is elősegíti. A padlizsán kiváló étel, ha a koleszterinszintedet szeretnéd egészséges szinten tartani. Vértisztító hatása meggátolja az érfalak károsodását. Gyorsítja az emésztést, véd a puffadástól, kíméli a gyomrot és a beleket. Így, ha emésztési problémákkal küzdesz, kifejezetten ajánlott számodra a fogyasztása. Az emésztést segítő hatása miatt a diétádban is jó barátod lehet, különösképpen, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkedik, így minden fontos vitaminnal ellátja a szervezeted. A vitaminok közül A-, B1-, B2-, C-vitamint, míg az ásványi anyagok közül főleg foszfort, káliumot, kalciumot, magnéziumot, nátriumot és vasat tartalmaz. Ezek pedig mind segítik felkészíteni a szervezeted a télre. Az allergia szezon még tart, így ha allergiás vagy, akkor a tünetek csökkentésében is segítséget ad. Mérsékli az irritációkat, a nyákoldó hatásának köszönhetően pedig a köhögést is csökkenti.
Most pedig jöjjön a recept!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Töltött padlizsán
- 500 gramm darált pulykamell
- 2 közepes padlizsán
- 2-3 paradicsom
- só
- bors
- oregano
- bazsalikom
Elkészítés
A padlizsánt mosd meg, vágd ketté, a belét szedd ki és aprítsd fel. A paradicsomot szintén mosd meg és kockázd fel apróra. A felaprított padlizsánt és paradicsomot a darált hússal és a fűszerekkel olajspray-vel kifújt serpenyőben pirítsd meg. Ha készen van, akkor ezt a paradicsomos darált húsos padlizsánt töltsd vissza a padlizsánba. Alacsony fokozaton (100-120 fokon) körülbelül egy órát süsd készre.
Jó étvágyat hozzá!