A változatosság jó! Így született meg a fejemben ez a nem mindennapi tortácska.
Pisztácia, avokádó, datolya a három fő alapanyaga ennek az édességnek, ami külön-külön nem túl nagy kuriózum, de így egyben valószínűleg kevesen találkoztatok még vele, pedig higgyetek nekem: Isteni!
Tegyetek vele egy próbát, nincs semmi veszteni valótok.
Elrontani egyszerűen nem lehet, úgyhogy anti cukrászoknak sem lehet kifogás 🙂
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Az időtöket sem vesztegetitek vele, hiszen körülbelül 10 perc volt összeállítani a komplett tortát és lehet, hogy sokat mondok.
Bár elsőre költséges mulatságnak tűnhet egy olyan torta amit nem is biztos, hogy szereti fogtok, de ez egy nagyon pici adag ( hiszen én is amolyan próba jelleggel álltam neki) és nagyon kevés alapanyagból áll így nem akkora kiadás 🙂
Ráadásul ez egy szuper egészséges desszert, ami egyben gluténmentes, teljesen lisztmentes, tej- és tojásmentes valamint hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Én kicsit szerettem volna növelni a fehérjetartalmát így adtam hozzá Peak Whey pisztáciás fehérjeport, viszont ha ezt elhagyjátok, vagy kicserélitek vegan fehérjeporra, akkor tökéletes vegán tortává is válik.
Előkészítés | 10 perc |
Pihentetés | 5 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 50 gramm pisztácia
- 50 gramm mandula
- 10 db datolya
- egy csipet só
- ízlés szerint édesítő
- 2 db avokádó
- 30 gramm pisztácia
- 20 gramm citromlé
- 1 adag Peak Whey Protein Concentrate fehérjepor pisztácia tasak 1000g
- ízlés szerint édesítő
Hozzávalók
Az aljához
A krémhez
|
- Az alsó réteg és a krém hozzávalóit is alaposan összeturixoljuk.
- Majd egy körülbelül 13 cm átmérőjű tortaformába nyomkodtam előbb az alját majd rákanalaztam a krémet, elegyengettem és éjszakára hűtőbe tettem.