-+=
Olvasási idő: 2 perc

A fánk hallatán roppantmód a legtöbb embernek a jó kis zsírban sült lyukas közepű pilletészta ugrik be elsőre, lehet épp neked is! Ellenben a tudatos étkezőknek (azaz nekünk) egy hagyományos fánk esetében maximum a közepe lenne megengedett, tehát célszerű ebben is valami alternatívát keresgélni… 

Nálam így született meg ez a verzió!

A tápértékek a teljes mennyiségre vonatkoznak + az olaj, amiben kisül!

Totálisan INGYENES a kiszállítás + a 3ik INGYEN van a Peakshopban, amíg Fotózáson vagyunk!

Tápanyagadatok
Kisült a fánk! Jééé ez diétás? Nanááá!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 1658 Ebből zsírsavak (kcal) 387
% DV (napi érték)*
Összes zsír 43,7g 66%
Szénhidrát 235g 78%
Fehérje 32,8g 64%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 300 gramm barna rizsliszt
  • 15 gramm útifű maghéj
  • 60 gramm eritrit
  • fél zacskó porélesztő
  • 220 ml tej vagy kókusz/mandula/szójatej
  • 1 db tojás
  • 30 gramm olvasztott kókuszzsír + a sütéshez
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 300 gramm barna rizsliszt
  • 15 gramm útifű maghéj
  • 60 gramm eritrit
  • fél zacskó porélesztő
  • 220 ml tej vagy kókusz/mandula/szójatej
  • 1 db tojás
  • 30 gramm olvasztott kókuszzsír + a sütéshez
Elkészítés
  1. A hozzávalókat alaposan dolgozd össze, de ha épp kéznél a dagasztó géped, na az a tuti! Nekem nincs, ezért maradt az öklöm:-) Ha már úgy gondolod kész vagy vele, na akkor ne hagyd abba! Az igazi kelt tésztának ugyanis az titka, hogy hihhetetlenül alaposan, vagy akár többször is át kell gyúrni!
  2. Mivel itt instant élesztővel dolgoztam, így ne várj csodát az egy órás kelesztés alatt, de kövi alkalomkor biztosan kipróbálom a jó kis hagyományos élesztőt. Ki tudja, hátha még kifut?:-D
  3. Egy óra pihenés (kelesztés) után egy kis bambuszrost liszttel gyúrd át alaposan, majd nyújtsd ki és szaggass köröket egy pohár segítségével. Ezután pedig jöhetnek a lyukak!
  4. Bevallom mivel nem találtam a célnak megfelelő tárgyat, így az ujjammal pici mélyedéseket csináltam rajta és forró kókuszzsírban kisütöttem.
  5. Az olaj legyen forró, különben beszívja az olajat. Amikor mindkét fele szép aranybarna, szedd ki egy szalvétára, és várj egy picit míg hűl! Túúúdom, írtó nehéz, de forrón csak megfájdul a hasad!
  6. Én steviás baracklekvárral töltöttem a közepét, és porcukor gyanánt egy kis proteinnel hintettem meg!

Több fitt finomság ITT!

diétás fánk

diétás fánk recept

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!