Citromkrémes piskótatekercs, szinte szénhidrátok nélkül!
Citromkrémes proteines piskótatekercs - cukrász tippekkel és akár szénhidrát nélkül! Ez ám a diéta, hogy ezeket is eheted!
Citromkrémes proteines piskótatekercs - cukrász tippekkel és akár szénhidrát nélkül! Ez ám a diéta, hogy ezeket is eheted!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Nemcsak megmutatom, hogyan tudsz finom – nem szétszakadós! – puha piskótatekercset csinálni – szinte minimál szénhidráttal, de a süti CUKRÁSZ technológiáját is végigvesszük. Na meg a tippeket!
A menü már a TAVASZ jegyében készült: mivel rákattantam erre az ÚJ CITROMKRÉMRE, így az került nagyon túrós töltivel a mákos, proteines tekibe!
A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd ki habosra vízzel.
A száraz hozzávalókat is keverd össze.
A tojásfehérjét felverjük - legyen tartása habnak de nem kell betonkeményre. Keverjük óvatosan bele a sárgás részt, majd a szilárdat, 3 részletben. ÓVATOSAN, ne törjön össze a hab!!
Miután kivettük a sütőből egy másik sütőpapírra fordítjuk. (Tipp: ha nem egyenletes, akkor óvatosan végig nyújtófázhatjuk, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, de ne figyeljünk arra, hogy csak gyengéden, ne tömörítsük össze.) Tekerjük fel.
A krémhez keverjünk össze mindent.
Tekerjük ki a piskótalapot és kenjük rá a krémet, majd tekerjük fel- mint a szőnyeget! Arra figyeljünk, hogy ahogy tekerjük, úgy fogjuk kifele nyomni a krémet, így érdemes kifelé haladva egyre kevesebbet beletenni!
A külsejére is ugyanazt a lime-Skyr krémet használtam, a Peak lime krémet vízgőz felett megolvasztva!
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.