-+=
Olvasási idő: 2 perc

Mivel a családban én vagyok a bejgli felelős nagy mennyiséget szoktam csinálni már december elején.
A tésztát azonnal kiporciózom és lefagyasztom, így amikor kell csak kiveszem a fagyasztóból (egy nappal előtte), így sokkal-sokkal könnyebb dolgom van.

Ha esetleg megmaradna a tésztából és már mindenkinek a könyökén jönne ki a bejgli, fel lehet dobni egy kicsit. 🙂
Töltött kis falatkákat is készíthetünk, bármilyen nekünk tetsző töltelékkel. Lehet az lekváros, kókuszos vagy hagyományosan diós, mákos.
Nagyon szép és mutatós sütikék!

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Mennyiség
kisebb rúd bejglihez
Hozzávalók
A tésztához:
  • Megmaradt bejgli tészta
A mákos töltelékhez
  • 60 g víz
  • 60 g por állagú édesítő
  • Fél citrom reszelt héja
  • Fél narancs reszelt héja
  • 1 csipet fahéj
  • fél vaníliarúd belseje
  • 1 csapott ek. Peak Poppy Cream mákkrém
  • 15 g cukormentes kekszmorzsa
  • 100 g darált mák
Diós töltelékhez:
  • Ugyanaz mint a mákos, csak dióval 🙂
A kenéshez
  • 1 db tojás
Mennyiség
kisebb rúd bejglihez
Hozzávalók
A tésztához:
  • Megmaradt bejgli tészta
A mákos töltelékhez
  • 60 g víz
  • 60 g por állagú édesítő
  • Fél citrom reszelt héja
  • Fél narancs reszelt héja
  • 1 csipet fahéj
  • fél vaníliarúd belseje
  • 1 csapott ek. Peak Poppy Cream mákkrém
  • 15 g cukormentes kekszmorzsa
  • 100 g darált mák
Diós töltelékhez:
  • Ugyanaz mint a mákos, csak dióval 🙂
A kenéshez
  • 1 db tojás
Elkészítés
  1. A megmaradt bejgli tésztát liszt nélkül vékonyra (kb 2 mm) kinyújtjuk és tetszőleges (lisztes) kiszúró formával kiszaggatjuk.
  2. Attól függően, hogy mekkora a kiszaggatott formánk, egy kis adag tölteléket teszünk a közepére, a szabadon maradt széleket pedig lekenjük egy kevés tojássárgájával majd rárakjuk a "tetejét", végül pedig villával összenyomkodjuk a széleit.
  3. Ha kész van a összes sütike a megmaradt tojássárgájával lekenjük és fél órán át hidegen pihentetjük.
  4. Ha letelt a fél óra, a megmaradt tojásfehérjével is átkenjük és így is pihentetjük hidegen fél órát.
  5. Utolsó lépésként hústűvel megszurkáljuk a sütiket és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 15 perc alatt.

Bejgli

Mákos bejgli

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!