Mivel hipp-hopp itt a Karácsony, így bizony kezdenek hiper kelendőek lenni a bevásárlóközpontok polcairól a bejglis alapanyagok! Így nem árt bespájzolni ezeket még ideje korán… Hogy ne csapjuk agyon a karácsonyi feelinget egy újabb bejglivel, így most elkészítettem egy amolyan ráhangoló mákos pite verziót, így az ünnepek előtt!
Figyelem: ez egy 20 perces mindent bele süti lesz (mosogatással, elpakolással együtt) + sütés!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 20 dkg darált mák
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 db tojás
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 10 dkg eritrit vagy stevia, vagy opcionális édesítő
- 3 db alma közepes
- 2 tk fahéj
- 1 dl víz
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg darált vagy szeletelt mandula
- citrom reszelt héja
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Sztracsatella fagyi 1000g
- 2 dl cukormentes mandulatej
Hozzávalók
A pitéhez
Az öntethez
|
- Izzítsd be a sütőt 180 fokra, majd egy kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral.
- Válaszd szét a tojcikat, és a fehérjét alaposan verd fel kemény habbá!
- Egy másik tálban keverd össze a sárgákat az édesítővel, darált mákkal, kókuszolajjal, kókuszreszelékkel és a fél sütőporral.
- TIPP: mivel a mákhoz eszméletlenül jól dukál a citrom héja, így javaslom egyet mindenképp áldozz be érte!
- Aztán az almákat pucold meg és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn! Keverd el a fahéjjal, majd mehet is a mákos egyveleghez. Ha túl sűrűnek érzed egy kevéske vízzel hígíthatsz rajta, de ne feledd még jön a hab!
- Ezt követően óvatosan add hozzá a tojáshabot, de ügyelje arra, hogy csak könnyedén, lassú mozdulatokkal dolgozz, hogy a levegőbuborékok megmaradjanak!
- A tésztát öntsd a kibélelt tepsibe és mehet rá a félig darált dió, ami rusztikusabb ha csak összetördeled. Én egy zacskóba tettem és húsklopfolóval nem kíméltem. (ráadásul dühlevezetésnek is maga a tökély:)
- Tedd be sülni, először csak alsó álláson süsd 15 percig, majd tekerd át alsó-felső-légkeverésre és további 20-25 percig süsd. Akkor van kész amikor a dió szépen megpirult a tetején!
- Vaníliás (de akár az új sztracsis) proteinnel nyakon öntve tálald- de lehetőleg ne olyan ,,szépen” mint én!:-)