-+=
Olvasási idő: < 1 percNem tudod eldönteni melyik bűnös élvezeteknek hódolj? A gyomrot nem kímélő, extra sajtos-tejfölös lángosnak? Vagy a kalóriákat egekbe nyomó, de annyira finom, habos gofrinak? Na, most jó hírem van!
- egyfelől NEM kell dilemmáznod, a következő recept egyesíti a két nyári gasztro-orgiát…
- másfelől ami még ennél is jobb! Nem kell a kalóriákkal nagyon kalkulálnod, hiszen diétás, szénhidrát és zsírszegény 🙂
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
- 25 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 1 db tojás
- 1 db tojásfehérje
- 5 gramm útifű maghéj
- 50 ml víz
- ízlés szerint só, fokhagyma
A tetejére
- 1-1 evőkanál natúr joghurt
- 1-1 evőkanál zsírszegény reszelt sajt
- ízlés szerint aprított petrezselyem
- ízlés szerint fokhagyma joghurtba keverve
Hozzávalók
A tetejére
|
Elkészítés
- Keverd össze a tészta hozzávalóit. Nem árt gyorsan dolgozni, mert az útifű maghéj gyorsan összeszívja a folyadékot és csomód maradhat.
- Töltsd szilikonos gofrisütő formába a tésztát. Elég folyékony a massza - ha sima gofrisütőben sütnéd, akkor picivel több zabot vagy utifüvet tegyél hozzá, és várj egy picit még "szilárdul" a tészta.
- Előmelegített sütőben süsd meg 170 fokon, 15 percig.
- A tetejét fokhagymás joghurttal és sajttal szórd meg.