-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az első piskótatekim:)) Anno a menzásat utáltam, de nem akartam a 1000.sajttorta receptet se posztolni, így gondoltam kicsit felturbózom a retrót… így született meg a minimal szénhidráttartalmú (csak 20g zab!) pihepuha piskótatekercs, eperlekvárral citromos-túrós krémágyon!

Amit fontos róla tudni:

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

  • a piskótakészítés kényes meló lehet kezdőknek – legalábbis nekem elsőre nagy sikert aratott, így másnap újra meg kellett csinálnom…sajnos nem figyeltem eléggé, és jól szétkavartam a habot, így inkább lett egy óriáspalacsinta, mint piskóta – szóval a tojásfehérje habbal EXTRA óvatosan bánni
  • a töltelék a diéta jegyében készült túrókrémmel, de akár az új Peak cukormentes kókuszkrémmel is elkészítheted – mondjuk akár úgy, hogy túr vagy mascarpone krémbe kevered ki!
  • gyerekeknek giga siker a Wheytellás piskótateki!!!
  • ha laktózérzékeny vagy, bátran váltsd ki növényi fehérjével, a fehércsokis karamellás Vegan protein nyerő benne!
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10-15 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10-15 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját az eritrit felével és a túróval csomómentesre és habosra keverjük.
  2. A fehérjét keményebb habbá verjük az eritrit másik felével.
  3. A túrós tojássárgáját és a fehérjehabot összekeverjük egy spatulával apránként és nagyon ÓVATOSAN, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
  4. Majd apránként hozzákeverjük a zablisztet és a fehérjét is.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, én lefújtam még shoprite kalóriamentes olajspray-vel is a papírt, hogy szuper könnyen leváljon róla. (És ez így is lett.:))
  6. 175 C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük a piskótát. Ha a széle picit barnás már jó.
  7. A piskótát még melegen egy vizes konyharuhára vagy szilikonos sütőpapírra borítjuk és tekerjük. Így felveszi majd a későbbi tekercs formáját.
  8. Ha kihűlt, csavarjuk ki a papírból, és kenjük meg a választott töltelékkel és csavarjuk fel. Ha nagyon folyós a tölteléked, akkor érdemes vékonyan rétegezni vagy útifű maghéjjal - konjak liszttel sűríteni. (Ezt az opciót akkor használd, ha ismered már ezt a két sűrítő anyagot, és tudod milyen kis mennyiség kell.) Ha sok a töltelék, ne zsúfolt bele mert kifolyhat. Inkább vond be vele a tetejét - vagy Te mint szakács, előjogod van arra, hogy befald a maradékot 😉
  9. Tegyük hűtőbe legalább 1 órára. Végül szeletelhetjük, és élvezhetjük munkánk gyümölcsös-túrós finomságát.

Kókuszkrémes GLUTÉNMENTES tekercs ITT!

piskótatekercs zablisztből

túrós piskótatekercs zablisztből

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.