-+=
Olvasási idő: 2 perc

Sokszor emlegetjük, hogy a Húsvét a legdiéta-barátabb ünnep – és ez annak köszönhető, hogy jó minőségű füstölt, főtt, zsírszegény sonkát és a tojást akár a mindennapokban is fogyaszthatunk, akár diéta alatt is, hiszen nagyon magas a fehérje tartalma.

Azonban nincs húsvét nagymama kalácsa nélkül. 

Gondolkodtam, hogy milyen alternatívát lehetne kitalálni ami gyors, viszont mégis egészséges és diétabarát. Hála a Peak Gourmet protein palacsintának az ízélmény ugyan az, de mégis fehérjében gazdag, kalória barát ételt készítettem, ráadásul gluténmentes és laktózmentes változatban.

Ahhoz, hogy igazán húsvéti kalács feelinget kapjunk, ajánlom, hogy az édes verziót használjátok, és éppen ezért tökéletes a mentes verzió is a recepthez.

Természetesen az eredeti palacsintaporból készült szendvics recept Tőke Szilvi tollából már elérhető a Peak Shop oldalán, én annyiban változtattam, hogy egy kis vanília aromát és friss citrom levét is hozzáadtam az édes palacsintaporhoz, ezáltal lett igazán húsvéti kalács íze.

Tölteléknek pedig tormát, zsírszegény füstölt karajt és főtt tojást használtam, így lesz igazán eredeti az íze egyszerűen tökéletes.

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

A Peak palacsinta szenyát azért szeretjük annyian, meeeert:

1. Villámgyorsan elkészíthető. Vetekszik a mezei szendvics elkészítési idejével.

2. Magas fehérjetartalmú, és kizárólag egészséges összetevőkből áll.

3. Praktikus! Könnyen szállítható, nem borul, nem folyik, nem fut, nem szalad. Egyben állva várja, hogy megedd – akár evőeszközök híján!

4. Variálható attól függően mit teszel bele.

5. Elkészítve lefagyasztható, így bármikor csak ki kell olvasztanod, ha nincs eleség a láthatáron 🙂

Az alábbi recept elkészítését VIDEÓN is megmutattuk! Lemaradtál? Vagy visszanéznéd? ITT megteheted:

 

Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
darab
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
darab
Elkészítés
  1. A hozzávalókat alaposan kikevertem, majd MCT olajjal kikent serpenyőbe öntöttem és fedő alatt addig sütöttem az egyik oldalát, közepes lángon, amíg el nem vált magától a serpenyő oldalától.
  2. Egy mozdulattal megfordítottam, és a másik oldalát is megsütöttem.
  3. Ezután ízlés szerint megkentem tormával, rá halmoztam a felcsíkozott sonka szeleteket majd a karikára vágott főtt tojást és friss salátával egészítettem ki.
  4. Próbáljátok ki, és akár idén ezt is felszolgálhatjátok a húsvéti reggeli során.

Húsvéti kuglóf pedig ITT!

húsvéti reggeli

diétás húsvéti reggeli

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!