-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Az egyik kedvenc vendégváró édességem a cheesecake.

Pillanatok alatt kész van, nem lehet elrontani, nem kell bajlódni a sütéssel és szinte bármivel ízesíthetjük, díszíthetjük, nincs olyan ami nem állna jól neki. Csak a képzeletünk szabhat határt, illetve az, hogy éppen mi van otthon.

Alapvetően egy elég zsíros desszertről beszélünk – bár minden „fittesíthető”… – így kiválóan laktat is.

30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!

Én most egy fekete áfonyás sajttorta receptet hoztam nektek, ami nálunk egy szempillantás alatt elfogyott.

Tápanyagadatok
A leggyorsabb torta nyertese: Cheesecake!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 320 Ebből zsírsavak (kcal) 45
% DV (napi érték)*
Összes zsír 5,6g 8%
Szénhidrát 26g 9%
Fehérje 16g 32%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15-20 perc
Pihentetés 4-8 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A felső réteg
  • 500 gramm light mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 200 gramm áfonya
  • 100 gramm fekete szeder
  • ízlés szerint eritrit
Az alsó réteg
  • 45 gramm darált zabpehely
  • 40 gramm cukormentes zabkeksz
  • 35 gramm rizsliszt
  • 40 gramm darált mandula
  • 60 gramm kókuszzsír
  • ízlés szerint édesítő
Előkészítés 15-20 perc
Pihentetés 4-8 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A felső réteg
  • 500 gramm light mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 200 gramm áfonya
  • 100 gramm fekete szeder
  • ízlés szerint eritrit
Az alsó réteg
  • 45 gramm darált zabpehely
  • 40 gramm cukormentes zabkeksz
  • 35 gramm rizsliszt
  • 40 gramm darált mandula
  • 60 gramm kókuszzsír
  • ízlés szerint édesítő
Elkészítés
  1. Az összeállítása roppant egyszerű. Az alsó réteg száraz hozzávalóit összekeverjük az olvasztott zsírral és egy megfelelő méretű sütőpapírral lefedett tortaformába nyomkodjuk. Maximum 18 cm-es legyen ezekhez a mennyiségekhez. Amíg a felső réteget csináljuk hűtőbe tesszük.
  2. A krémes réteghez a habtejszínt felverjük, majd édesítjük és belekeverjük a habfixálót.
  3. A gyümölcsöket pürésítjük, hozzáadjuk a mascarponéhoz és jól elkeverjük. Végül a felvert habtejszint is hozzáadjuk és óvatosan addig kevergetjük amíg homogén massza nem lesz belőle.
  4. Utolsó lépésként rákanalazzuk a kekszes rétegre a krémet és jó pár órára hűtőbe tesszük. Az a legbiztosabb ha egy éjszakán át pihen. Másnap 10 szeletre tudjuk vágni.

Több sajttorta recept ITT!

gyors sajttorta

gyors sajttorta recept

 

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.