Egyszerre legyen sós és édes? Puha és ropogós is? No és ha vegán az csak előny? Ezt MIND tudja a Peak indiai palacsinta!
Egyszerre legyen sós és édes? Puha és ropogós is? No és ha vegán az csak előny? Ezt MIND tudja a Peak indiai palacsinta!
-+=
Olvasási idő: < 1perc
Vajon milyen recept jöhet szóba, ha valaki egyszerre kíván édeset, de a sós főételhez is szeretne köretet, viszont nem akar csak egy ételt elkészíteni? 🙂 És! Legyen vegán, ropogós, de mégis puha.
Valószínűleg első nekifutásra nulla ötletünk lenne, de szerencsére az indiai konyhának van erre egy remek étele, az appam. Így a konyhai előkészületekből kihagyható a spanyolviasz feltalálása, és egyből belevághatunk a palacsinta elkészítésébe!
Főételként fűszeres currykhez és zöldségragukhoz fogyasztják, de kedvelt magában is, vagy reggelire finomságként kókusszal és cukorral, sziruppal, lekvárral, vagy friss csatnival majszolják. Érdemes kipróbálni!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
100 gramm indiai paller tápértéke!
Tápanyagadatok
Appam: az indiai vegán kókusztejes palacsinta
Mennyiség egy adagban (100g)
Energia (kcal) 130Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2g3%
Szénhidrát 22g7%
Fehérje 6g12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A kukoricalisztet 5 dl vízzel összekeverve, közepes lángon forraljuk fel, majd kis lángon, folytonos kavarás mellett addig főzzük, amíg egynemű masszát nem kapunk. Öntsük ki egy nagy tálba, és hagyjuk hűlni.
Ha kihűlt, a són kívül szórjuk bele az összes alapanyagot, a maradék vízzel együtt, és keverjük ki csomómentes, sűrű palacsintatésztára. Fedjük le, és kelesszük kétszeresére (3-4 órán át).
Végül keverjük hozzá nagyon óvatosan a sót, ügyelve arra, hogy a buborékok benne maradjanak a masszában.
Forró serpenyőben 1-1 merőkanálnyi tésztát süssünk készre, fedővel, 3-4 perc alatt. Így a palacsintánk alja ropogósra sül, míg a teteje gőzölve lesz, tehát finom puha (azaz csak az egyik oldalát sütjük).
Szilágyi-Nagy Zsuzsa vagyok, végzettségemet tekintve mechatronikai mérnök, illetve alternatív mozgás- és masszázsterapeuta. Tudom, tudom… kicsit meghökkentő kombináció, de én már csak ilyen furcsa jószág vagyok :) Jelenleg kreatív és – remélem mások számára is – érték teremtő projektek százait futtatom egyszerre: imádok újat tanulni és a kvázi semmiből teremteni. Bízom benne, hogy kutatásaimnak és kísérletezéseimnek eredményei Számodra is hasznosak lesznek majd! :)