-+=
Olvasási idő: 2 perc

Évek óta nézegetem a cukkinis sütőrecepteket, de eddig nem jutottam el oda, hogy ki is próbáljam. Most végre eljött az idő és egy protein brownie-t sütöttem a tetején az egyik kedvenc gyümölcsömmel, a nektarinnal.

A cukkini azért nagyon jó alapanyag, mert szinte semmi íze, így fel sem tűnik a sütiben (már nyersen is brutál finom volt a tészta), illetve minimális a kalóriatartalma is, így jól használható zsiradék helyett a tésztákba – egyszóval kiváló állagjavító.

Processed with MOLDIVProtein brownie

Hozzávalók:

  • 200 g cukkini
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 50 g Slim Secret Protein (én rumos-csokissal csináltam, de az oreos és a csokis-mogyorós is jó)
  • 20 g zsírszegény kakaópor
  • 1 db tojás
  • 1-2 nektarin
  • édesítő ízlés szerint
  • ½ csomag sütőpor

Protein brownie recept

Elkészítés:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A cukkinit hámozd meg, majd vágd darabokra. Ezután a tojással együtt turmixold le. Keverd össze a liszttel, fehérjeporral, kakaóval, sütőporral, majd édesítsd ízlés szerint.

Ha túl sűrű lenne a massza – ez a cukkinid víztartalmán múlik, adj hozzá egy kis vizet, ha híg, akkor zablisztet.

Öntsd egy szilikonos sütőformába, majd a tetejére kockázz fel egy-két nektarint. Mehet rá bőven gyümölcs, mert úgy finomabb, szaftosabb lesz az eredmény, nélküle kiszáradhat a süti. Én csak egy nektarint használtam, de úgy érzem, mehetett volna több is.

Süsd 150-160 °C-ra előmelegített sütőben kb. fél órát.

Ha elkészült, szórd meg fahéjjal vagy por édesítővel, szeld kockákra (nekem 16 db lett) és fogyaszd egészséggel!

Processed with MOLDIV

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!