-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Te is állandóan a Tofut rágcsálod? Önmagában nem éppen túl jó ízű, de mégis az egyik legjobb fehérjeforrás, ha kizárod a húst a táplálkozásodból. Íme egy kis trükk, amivel egész finom menüt készíthetsz belőle.

Tofu

Hozzávalók:

  • 60 ml szójaszósz
  • fél teáskanál szezámolaj
  • 2 teáskanál rizsecet
  • 2 teáskanál eritrit
  • 2 gerezd foghagyma apróra vágva
  • 1 szál újhagyma (csak a fehér rész szeletelve)
  • 530 g tofu
  • 100 g rizsliszt vagy zabliszt
  • kókuszolaj vagy mogyoróolaj a sütéshez
  • fél csokor koriander levél
  • fél piros chili, mag nélkül, apróra vágva
  • 20 g sós, pörkölt mogyoró vagy szezámmag

Sült tofu

Elkészítés:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

1. Keverd össze a szójaszószt, a szezámolajat, az ecetet, az édesítőt és a fokhagymát egy kis tálban, majd szórd bele a hagymát is.

2. Szeletelj a tofuból hosszában 5 cm­-es darabokat, majd keresztbe vágd el, hogy 2 cm vastagok legyenek. Tedd a lisztet egy tányérba. Egyszerre csak egy tofu darabbal dolgozz. Forgasd bele a lisztbe, majd sózd és borsozd.

3. Önts olajat kb. 1 cm mélységben a serpenyőbe, forrósítsd fel és tedd bele a tofut. Süsd mind a két oldalát 1­0 percig vagy amíg aranybarna nem lesz. Eztuán tedd papírra.

4. Helyezd a tofut egy tányérra. Öntsd rá ez elkészített szósz felét, szórd meg korianderrel, mogyoróval vagy szezámmaggal, és már tálalhatod is, akár friss salátával. A maradék szószt is mellé teheted mártogatósnak.

sult-totu-salata

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!