Ha palacsintát van kedvem enni, mindig zabpehelylisztből szoktam sütni. Szerintem finomabb, mint bármi más palacsinta. Mikor megérkezett az almáspités proteinporom, már elképzeltem, hogy milyen jó lenne valami almás, vaníliás pudingos palacsintát enni. Aztán mikor proteinpudingot is szereztem, már biztos voltam benne, hogy megcsinálom. 🙂
Ha épp nincs Peak pudingod, akkor készen kapható pudingot is használhatsz, de tökéletes makrokhoz a tökéletes választás a Peak vaníliás protein pudingja, vagy a vaníliás Micellar Casein is, ha kevés vízzel kevered ki.
Még egy opció lehet ha görög joghurtot és/vagy sovány krémtúrót keversz ki az almás fehérjeporral, vagy vaníliással vagy mindkettővel.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Tipp!!! Aki még a palacsinta tészta összeállításától is retteg, azoknak még kényelmesebb, totál instant megoldás a Peak palacsinta por! 🙂
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 60 gramm zabpehelyliszt
- 20 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Almás pite 1000g
- 1 db tojás
- 100 ml tej
- víz
- EZ Coat olaj spray
- 1 db közepes alma
- 2 adag Peak CreamJoy puding készítéséhez fehérjepor keverék vanília
- 10 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Almás pite 1000g
- 300 ml tej vagy víz
Hozzávalók
A palacsintához:
Töltelék:
|
- A palacsintatésztához keverd össze a lisztet, a proteinport, a tojást, a tejet és annyi vizet, hogy palacsintatészta állagot kapj.
- Egy palacsinta sütőbe fújj olajspray-t vagy kend ki vékonyan kókuszolajjal, majd szép lassan süsd ki a palacsintákat.
- Óvatosan fordítsd meg őket, mert a proteinpor miatt törékenyebbek, mint ha csak zabpehelylisztből készülnének. 6-8 palacsinta lesz ebből az adagból.
- Sütés közben, ha besűrűsödne a tészta, pici vízzel lehet hígítani, de csak óvatosan.
- A töltelékhez a proteinpudingba keverj apróra felkockázott almát és egy picit az almáspités fehérjeporból. A palacsinták felét kend meg a töltelékkel, majd hajtsd össze őket.
- Dísznek a tetejére csorgass egy kicsit a maradék pudingból.
- Én még almaszeletekkel és étcsoki cseppekkel díszítettem.