Mit szólnál ahhoz, ha a régi csupacsokis kedvencünk receptjét gondolnánk diétásabb-proteinesebb keretek között újra? Benne vagy? Akkor Kattints a Jóskára ;)
Mit szólnál ahhoz, ha a régi csupacsokis kedvencünk receptjét gondolnánk diétásabb-proteinesebb keretek között újra? Benne vagy? Akkor Kattints a Jóskára ;)
-+=
Olvasási idő:2perc
Vajon a tél közeledtével vagyok egyre kívánósabb, vagy épp csak olyan passzban vagyok, hogy legszívesebben befalnék egy nagy csupa csoki tortát, egészben? Hmm… Az örök kardió mezőkre kárhoznék, ha az utóbbi verzió lenne, szóval törtem a fejem valami egészséges, mégis finom, orgazmikus élményt keresve az ízlelőbimbóimnak… Íme, az eredmény!
A tojásfehérjéket az édesítővel kemény habbá verjük, majd lassan hozzáadagoljuk a többi hozzávalót, és egy kézi mixer vagy egy szilikon keverőlapáttal összeforgatjuk, míg egységes nem lesz a tészta. Előmelegített sütőbe tesszük 180 °C-ra, kb. 15-20 perc alatt készre sül.
Közben lesz időnk a krémet kikeverni. Egy nagyobb keverőtálba öntjük a tejszínt, habbá verjük, majd szép lassan hozzáadagoljuk a többi belevalót is: a natúr joghurtot, a kakaóport és az olvasztott csokoládét. Végül beleöntjük a Zselatin fix port is, és addig keverjük, amíg egy sűrűbb masszát nem kapunk.
Ha elkészült a tészta, hagyjuk egy kicsit kihűlni. Ráhalmozzuk a krémet, szépen eloszlatjuk a tetején, majd mehet is a hűtőbe, legalább 1 órára. Ha már összeértek az ízek, meg is lehet kóstolni.
A tetejét tetszőlegesen lehet díszíteni: olvasztott csokival bevonni, tejszínhabbal dekorálni. Én meggyel tarkítottam, mert szeretem a csoki és a gyümölcs minden kombinációját.
Csóka Rami vagyok, egy életvidám, húszas éveit taposó „tornádó”, aki szenvedélyesen szereti élni az életét: szeretem a határaimat feszegetni, új dolgokat kipróbálni az edzés és a főzőcskézés terén. Vagyontündérként a saját vállalkozásomban dolgozom, ami ugyanúgy sok kihívással ösztönöz jobb teljesítményre, mint a sport. Engem a karate nevelt kitartásra és arra, hogy bármit „művelek”, szívvel-lélekkel tegyem, meglelve a szépségét. Így van ez a betűvetéssel is: első irományaimat még a saját szórakoztatásomra írtam, most pedig azért dolgozom, hogy szaktudásommal, kreativitásommal hozzájáruljak az egészségtudatosabb életed kialakításához, támogassam a diétád, vagy megoldást keressek Neked a mindennapokban fejtörést okozó kérdésekben.