-+=
Olvasási idő: 2 perc

Vannak dolgok amiket nem lehet megunni. Nálunk a túró-őrület lehet ilyen 😀 Jöhet bármilyen formában! Torta, gombóc… de azért mégis csak egy fitt Peak pite az, amiben most mennyeien szeretne kiteljesedni 🙂

És hogy ne legyen unalmas – miért lehet az??? – az imádott kollagénünkkel csaptuk nyakon, mennyei gyümölcsös szósszal!

Miért is jó kollagént bevinni a szervezetedbe?

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

  • legfőképp a bőröd miatt, hiszen javul tőle a textúrája, kevesebb ráncod lesz
  • emellett a hajad és a körmöd is erősebb lesz
  • nem utolsó soron, az ízületeidet is megfiatalítja! Térdfájásra, vállpanaszokra a legjobb! – vagy épp azok megelőzésére!

Tápanyagadatok
Peak túrós pite kollagénes gyümölcsszósszal
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 262 Ebből zsírsavak (kcal) 99
% DV (napi érték)*
Összes zsír 11g 17%
Szénhidrát 20g 7%
Fehérje 17g 34%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
  • 200 gramm Szafi csökkentett szénhidráttartalmú kenyér- és péksütemény lisztkeverék (+10 g a nyújtáshoz)
  • 50 gramm eritrit
  • 3 db M-es tojás
  • 30 gramm frissen facsart citromlé
  • 60 gramm kókuszolaj
  • 25 gramm Peak Coco Dream - cukormentes kókuszkrém
A töltelékhez
Az öntethez
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
  • 200 gramm Szafi csökkentett szénhidráttartalmú kenyér- és péksütemény lisztkeverék (+10 g a nyújtáshoz)
  • 50 gramm eritrit
  • 3 db M-es tojás
  • 30 gramm frissen facsart citromlé
  • 60 gramm kókuszolaj
  • 25 gramm Peak Coco Dream - cukormentes kókuszkrém
A töltelékhez
Az öntethez
Elkészítés
  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba mérjük, majd egy szilikon keverőlapáttal összegyúrjuk. Hagyjuk egy kicsit állni, míg a tölteléket elkészítjük.
  2. A töltelékhez először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd jöhet a túró és a mazsola.
  3. Ha kész, a tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd a sütőforma alakjára nyújtjuk. (Én kapcsos tortaformát használtam.) Az egyik tésztát belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, ráhalmozzuk a tölteléket, majd betakarjuk a tésztával.
  4. 180°C-on, 30-35 percig süssük, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  5. A gyümölcsszószhoz a hozzávalókat egy kisebb lábasba öntjük és elkezdjük melegíteni. Ha összeforrt az elegy, már kész is az ínycsiklandó öntetünk.
  6. Hidegen fogyasztva a legfinomabb! Nyáron tökéletes csemege, a forró napokra.

Vagy egy palacsinta recept?

túrós pite

mennyei túrós pite

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!