-+=
Olvasási idő: 2 perc

Már javában benne vagyunk az őszben és a sütőtök szezonban, ezért minden lehetőséget megragadok, hogy valami finomságot készítsek belőle.

sütőtök számomra pont olyan multifunkcionális és kihagyhatatlan étel mint a cukkini. Bármit, de tényleg bármit el lehet készíteni belőle. Levest, főzeléket, köretet, édességet és még önmagában is isteni finomság.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A mai napra egy igazán könnyen elkészíthető, de annál finomabb tészta ételt választottam. Tökéletes őszi ebéd  🙂
Mivel hús nem kerül bele, ezért a fehérje tartalmát a Peak sajtkrémes levesporral dobtam fel, ami ízben is tökéletesen passzol a sütőtökhöz.

 

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 250 g sütőtök
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • Só, Bors, Őrölt chilipaprika ízlés szerint
  • 3-4 kk méz
  • 1 dl zabtejszín
  • 30 g Peak Protein Cream Soup cream cheese
  • 250 g gnocchi tészta
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 250 g sütőtök
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • Só, Bors, Őrölt chilipaprika ízlés szerint
  • 3-4 kk méz
  • 1 dl zabtejszín
  • 30 g Peak Protein Cream Soup cream cheese
  • 250 g gnocchi tészta
Elkészítés
  1. A sütőtököt szeletekre vágjuk és alufóliával bélelt tepsibe tesszük a megpucolt hagymákkal együtt. Megkenjük egy kevéske mézzel és tökmagolajjal.
  2. 200 fokon körülbelül 30 perc alatt megsütjük őket.
  3. Ha megsült a tök, a héját eltávolítjuk róla és a hagymákkal együtt egy aprítóba tesszük. Mehet hozzá ízlés szerint só, bors, chili és 1 dl zabtejszín. Krémesre pürésítjük.
  4. Végül mehet bele a sajtkrémleves por és ezzel is alaposan átturmixoljuk.
  5. A gnocchit közben 2 perc alatt lobogó vízben megfőzzük és összekeverjük a sütőtökös krémmel.

Gnocchi

Sütőtökkrémes gnocchi

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!