Ezt már tudod, de nem árt újra elismételni, hogy a fehérje megfelelő mennyiségű bevitele elengedhetetlen számodra. Most mutatok egy finom és egyáltalán nem unalmas receptet,ami remek indítója vagy akár zárása lehet a napodnak.
A frittata tulajdonképpen valahol a rántotta és az omlett között foglal helyet, sütőben sül és nem feltétlenül kell megsütni mindkét oldalát. Igazi olasz fogás.
Tojásfehérje
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1 db piros és zöld paprika felszeletelve
- 1/4 vöröshagyma felaprítva
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fekete bors
- 8 tojásfehérje
- fél csésze fetasajt szétmorzsolva
- 1 kis csokor friss spenót
Tipp: ha szereted a gombát, bolondítsd meg egy kis laskagombával!
Recept tojásfehérjével
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 190 C fokra.
- Egy nagyobb serpenyőbe öntsd az olajat és tedd közepes lángra.
- Fonnyaszd össze a hagymát és a paprikát kb. 7 perc alatt.
- Sózd és borsozd.
- Öntsd rá az egyvelegre a tojásfehérjéket és hagyd főni kb. 3 percig.
- Szórd meg a tetejét a spenóttal és a feta sajt morzsával.
- Helyezd a serpenyőt a sütőbe fedetlenül kb. 8-10 percre.
- Egy szilikonos lapáttal lazítsd fel a frittata széleit és csúsztasd egy tányérra.
Jó étvágyat ehhez a finom reggelihez, ami adagonként kb. 20 gramm fehérjét tartalmaz.