-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Ezt már tudod, de nem árt újra elismételni, hogy a fehérje megfelelő mennyiségű bevitele elengedhetetlen számodra. Most mutatok egy finom és egyáltalán nem unalmas receptet,ami remek indítója vagy akár zárása lehet a napodnak.

A frittata tulajdonképpen valahol a rántotta és az omlett között foglal helyet, sütőben sül és nem feltétlenül kell megsütni mindkét oldalát. Igazi olasz fogás.

Tojásfehérje

Hozzávalók:

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 db piros és zöld paprika felszeletelve
  • 1/4 vöröshagyma felaprítva
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 8 tojásfehérje
  • fél csésze fetasajt szétmorzsolva
  • 1 kis csokor friss spenót

Tipp: ha szereted a gombát, bolondítsd meg egy kis laskagombával!

Recept tojásfehérjével

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 190 C fokra.
  • Egy nagyobb serpenyőbe öntsd az olajat és tedd közepes lángra.
  • Fonnyaszd össze a hagymát és a paprikát kb. 7 perc alatt.
  • Sózd és borsozd.
  • Öntsd rá az egyvelegre a tojásfehérjéket és hagyd főni kb. 3 percig.
  • Szórd meg a tetejét a spenóttal és a feta sajt morzsával.
  • Helyezd a serpenyőt a sütőbe fedetlenül kb. 8-­10 percre.
  • Egy szilikonos lapáttal lazítsd fel a frittata széleit és csúsztasd egy tányérra.

Jó étvágyat ehhez a finom reggelihez, ami adagonként kb. 20 gramm fehérjét tartalmaz.

tojasfehejre-frittata-rantotta

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!