Unod a megszokott pipihúsit? Itt a mogyoróvajas csirkemell!
Tiltakozik a gyomrod a megszokott csirkemell ellen? Ne erőltesd, inkább próbálj ki valami PEAKansabb receptet!
Tiltakozik a gyomrod a megszokott csirkemell ellen? Ne erőltesd, inkább próbálj ki valami PEAKansabb receptet!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Szerintem minden csirkemellen diétázó eljut addig a pontig, hogy ráun a csirkemellre – és a roston fűszerezett, ne adj’ég mindenféle zöldségekkel összetúrt pipihusi látványa is nagyobb rosszullétet vált ki, mint a papa-féle masszív házipálesz… Ilyenkor két dolgot tehetünk.
Vagy kicsit félredobjuk a csirkehúst és elkezdünk más fehérjeforrásokkal ismerkedni. Tofu, tojás, zsírszegény sajtok és tejtermékek… esetleg más soványabb húsféle…és a hal.
A csirkemellet megpróbálod a szokott ízektől eltérően… nagyon eltérően elkészíteni!
A címből ítélve, igen, az utóbbira hoztunk példát!
> Peak-tipp: a peak-magvajak fantasztikus lehetőségek, hogy egészségesen „megváltoztasd” a csirkemell ízét. A Peak Peanut butter mogyoróvaj előnye, hogy nem sűrű és darabos – így sokkal egyszerűbb finom, krémes szaftot főzni neki! Ezen felül más mag-vajakkal is mennyei a recept! A mogyoró mellett például nagy klasszikus a kesudiós csirke, Peak 100% kesuvajjal!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Bármelyiket is választod a vajak közül. a végeredmény egy finom, puha, pikáns csirkemelles étel, ami bármely szénhidrátszegény diétába beilleszthető – hiszen a köretet Rád bízzuk!
Tápanyagadatok
Mogyoróvajas csirkemell
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 340Ebből zsírsavak (kcal) 153
% DV (napi érték)*
Összes zsír 17g26%
Szénhidrát 9g3%
Fehérje 37g74%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A hagymát kockázd fel, majd egy EZ-coat olajspray-vel kifújt edényben picit pirítsd meg.
A csirkemellet kockázd fel, majd keverd össze a mogyoróvajjal, a mustárral és a paprikakrémmel.
Add hozzá a hagymához, majd öntsd fel egy kis vízzel: annyival, hogy nagyjából ellepje a húskockákat, de a mogyivajjal elkeverve ne legyen túl híg, vizes.
Ízlés szerint sózd és borsozd, majd fedő alatt főzd készre.
Tálald ízlés és diéta szerint párolt zöldségekkel és/vagy rizzsel, bulgurral.
Mimi vagyok, személyi edzőként dolgozom. A rendszeres testmozgás és az egészséges életmód tízes éveim közepe óta kiemelt része az életemnek. Célom, hogy sikerüljön megszerettetnem veled a rendszeres sportot, az egészséges életvitelt, hogy azt ne kötelező kínszenvedésként éld meg, hanem a mindennapi életed természetes részévé váljon. Az edzés mellett a hobbim a sütés-főzés, az új reform alapanyagok kipróbálása és ezekből egészséges sütireceptek kikísérletezése, melyekből itt a Peak oldalán is megosztom veled a legjobbakat.