Thai mogyoróvajas csirkenyárs

Ha kimondjuk ezt a szót, hogy mogyoróvaj, akkor mindenkinek sütik és turmixok jutnak az eszébe és összefut a nyál a szánkban. Igaz, hogy általában édességekhez használjuk, de ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a sós ételeket is feldobjuk vele. Sőt! Ez a remek csirkés recept nem csak pikáns, de a diétádba is remekül beilleszthető.

Mogyoróvaj

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell falatnyi darabokra vágva
  • 1 friss ananász felkockázva
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 75 ml kókusztej
  • fél kiskanál keményítőpeanut-butter-mogyorovaj
  • kb. 100 g mogyoróvaj

Alapanyagok a páchoz:

  • 1 dl ananász lé
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál barna cukor (lehet eritritol vagy folyékony édesítő is)
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1-2 kiskanál sriracha (ázsiai chili szósz)
  • 1 kiskanál szárított bazsalikom
  • 1 kiskanál őrölt fokhagyma
  • fél kiskanál őrölt gyömbér
  • egy csipet fekete bors

Mogyoróvajas csirke

Elkészítés:

Első lépés a pácolás. Keverd össze az összes hozzávalót, ami a páchoz kell. Egy tálba vagy zacskóba tedd bele a feldarabolt csirkét és öntsd rá az összes keverék ¼-ét és 3 evőkanál olíva olajat. Legalább

1 órát pihentesd így, de akár estére beteheted a hűtőbe. Minél tovább hagyod a húst a pácban, annál intenzívebbek lesznek az ízek.

Ha grillen készíted el, akkor a nyársnak való pálcikákat áztasd be vízbe a használat előtt fél órával.

Melegítsd fel a grillsütőt közepes hőfokra. Készítsd el a nyársakat felváltva feltéve a pálcikára a fűszeres csirkét és a friss ananászt. Süsd az egyik oldalát 5 percig, amíg elkezd színt kapni, majd forgasd meg őket és hagyd fenn újabb 5 percre. A lényeg, hogy a hús átsüljön!

(Ha sütőben készíted el, akkor annyi a különbség, hogy egy tepsit ki kell bélelned alufóliával és olaj spray-vel befújni. Erre fektesd a nyársakat és 5 percenként ugyan úgy forgasd át őket. Így is kb. 10-15 perc alatt elkészül)

Thai mogyorószósz elkészítése:

Most lesz szükség a megmaradt pác lére, amit egy kis lábasban fel kell tenni a tűzre, beletenni a keménytőt és a kókusztejet. Forrald fel, majd csökkentett lángon főzd sűrűre 1 perc alatt. Húzd le a tűzről és keverd bele a mogyoróvajat. Kóstold meg és ízlésed szerit ízesítsd a chili szósszal, édesítővel és lime lével.

A legjobb ha salátával vagy rizzsel tálalod. Ez egy remek étel arra, hogy feldobd a hétköznapokat, de egy barátokkal eltöltött grill party-n is megállja a helyét.

Próbáld ki!

mogyorovajas-csirkenyars

Baranyi Edina

Baranyi Edina

A sport már régóta a mindennapjaim részévé vált, de az edzőterem meghódítása óta az egészséges életmód, táplálkozás is nagyobb hangsúlyt kapott. Remélem, hogy eddigi tapasztalataimból és tudásomból Neked is tudok adni.
Baranyi Edina
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Thai mogyoróvajas csirkenyárs
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (93% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Thai mogyoróvajas csirkenyárs
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (93% pont)
913
Diétás főzőcske, Egytálételek
, ,