Nemcsak egy csodás, étcsokis tiramisu torta receptet kapsz, de sok tippet is, hogyan eheted DIÉTÁSABBAN ezt a fenséges sütit!
Nemcsak egy csodás, étcsokis tiramisu torta receptet kapsz, de sok tippet is, hogyan eheted DIÉTÁSABBAN ezt a fenséges sütit!
-+=
Olvasási idő:2perc
Az egyik legfelkapottabb receptek közé tartozik a tiramisu…
Az eredeti a receptet a cukrászsuliban tanultam. A titka a főzött tojáskrém – ami NEM okoz szalmonellát, mert hőkezelt. Ellenben mesésen krémes állagot ad, és ízt – na ettől lesz olyan a tiramisud, amitől mindenki elalél.
És megmondom még, hogyan tudod feldobni és diétásabbá tenni:
33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak
Mascarpone és tejszín kell bele – de lehet kapni light verziót a mascarponeból (Aldiban). Fele annyi kalória, és az ízértéke ugyanolyan masszív. Ennél “light”-osabb, ha Skyr joghurtot használsz. Ha még jobban javítani akarok a fehérje értékén, akkor az íze miatt is, nagyon szeretem a Fehércsokis Slim fehérjét használni – 1-2 evőkanállal simán beletehetsz!
A babapiskótát meg lehet csinálni diétásan házilag. Ez szokott bonyolult lenni, és sajnos a boltokban a cukormentes babapiskóta rotka, de az is búzalisztes. Erre tök jó megoldás, ha a Peak FAST CAKE sütiport használod. Ehhez CSAK VÍZ kell, és mikróban 2 perc alatt megvan a diétás, fehérjedús, finom piskóta!!! Csak össze kell vágni hosszúkás alakra!
A jó minőségű kávén se bukd el. Legyen finom a kávé!
200mlNescafeopcionális - bármilyen finom kávé mehet
Elkészítés
Ha nem babapiskótát használsz: akkor a Peak Fast Cake sütiport keverd ki vízzel, és mikróban, maximális teljesítményen süsd 2-3 percig.
A tojásokat VÍZGŐZ felett főzzük "csípőre": ez azt jelenti, hogy tegyél fel egy edény vizet - ha forr a víz - rá egy másik tálba a tojásokat elkavarva, és folyamatosan keverd addig még el nem éri azt a hőfokot, amikor az ujjad beledugva csípi. (Ez kb 60 fok.) Ha ez megvan, vedd le és kihülésig kézi robotgéppel verd habbá. (Fogod látni, a folyós tojás kihabosodik, megnő a térfogata, és krém lesz. Ez kb 5-10 perc.)
Keverd a tojásos részhez a mascarponét 4 részletben. Először robotgéppel, majd az utolsó 2 adagot spatulával. A zsír így nem fog kicsapódni .Legvégül a felvert tejszínnel keverd el.
A zselatint hidratáld, és öntsd a krémbe.
A babapiskóta vagy a Fast Cake bögrés piskótákat vágd fel hosszú szeletekre, és mártsd a kávéba - csak 3 mp re elég.
Rétegezd egy edénybe: piskóta-étcsokis krém - diószórás - mascarpone krém-.... ameddig van anyag! Egy éjszakára tedd hűtőbe!
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.