Magasnak találod a puffasztott rizs szénhidráttartalmát, de nem tudod mire kend a finom 100%-os Peak vajakat?! Na, ezzel én is így voltam! Ezért inkább sütöttem saját magamnak hozzá sós finomságot, tényleg minimális szénhidráttartalommal.
Diétás sósrúd
Hozzávalók:
- 30-40 g NoCarb rost sütőmix
- 3 nagyobb tojás
- 4 ek. zsiradék (kókuszzsír a legjobb)
- 3 g sütőpor (foszfátmentes)
- 100-150 ml víz
- 3 tk. Chia mag (Lenmag is mehet helyette, de a chia nem hiába csodamag un. superfood!)
- tengeri só ízlés szerint
+ egy fontos hozzávaló, vagyis „mellé való” a Peak 100 % Kesuvaj vagy Mogyoróvaj
Diétás sósrúd recept
Elkészítés:
Összekevered a száraz hozzávalókat, majd beleütöd a tojást, és hozzáadod a kókusz olajat vagy zsírt. Tojások nagyságától is függ, hogy milyen masszát kapsz, ha túl híg, akkor korrigálhatod kis rostmix-szel, ha az ellenkezője, akkor kicsi vízzel. De mivel ez nem süti, inkább pufirizs és egyéb sós helyettesítő – minimális ch tartalommal, így tömörnek kell lennie
Érdemes hosszúkás, téglalap formában sütni, szilikonosba, vagy szilikonos sütőpapírra önteni a masszát.
180 fokon sütjük, max. 20-25 percig, amikor már kicsit megpirul a teteje, de a tűpróba itt is ér, hogy a belseje ne maradjon nyers.
Miután kicsit kihűlt, utána érdemes hosszúkásra vágnod, hogy tudd mártogatni.
Tökéletes edzés előtti energia-nasi, de reggelinek sem utolsó.