-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Magasnak találod a puffasztott rizs szénhidráttartalmát, de nem tudod mire kend a finom 100%-os Peak vajakat?! Na, ezzel én is így voltam! Ezért inkább sütöttem saját magamnak hozzá sós finomságot, tényleg minimális szénhidráttartalommal.

Diétás sósrúd

 Hozzávalók:

  • 30-40 g NoCarb rost sütőmix
  • 3 nagyobb tojás
  • 4 ek. zsiradék (kókuszzsír a legjobb)
  • 3 g sütőpor (foszfátmentes)
  • 100-150 ml víz
  • 3 tk. Chia mag (Lenmag is mehet helyette, de a chia nem hiába csodamag un. superfood!)
  • tengeri só ízlés szerint

+ egy fontos hozzávaló, vagyis „mellé való” a Peak 100 % Kesuvaj vagy Mogyoróvaj

Diétás sósrúd recept

 Elkészítés:

50% OFF (minden 2.) + AJÁNDÉK diétás Dió v. Mákkrém is a Tiéd - cukimentes ROLÓVAL!

Összekevered a száraz hozzávalókat, majd beleütöd a tojást, és hozzáadod a kókusz olajat vagy zsírt. Tojások nagyságától is függ, hogy milyen masszát kapsz, ha túl híg, akkor korrigálhatod kis rostmix-szel, ha az ellenkezője, akkor kicsi vízzel. De mivel ez nem süti, inkább pufirizs és egyéb sós helyettesítő – minimális ch tartalommal, így tömörnek kell lennie

Érdemes hosszúkás, téglalap formában sütni, szilikonosba, vagy szilikonos sütőpapírra önteni a masszát.

180 fokon sütjük, max. 20-25 percig, amikor már kicsit megpirul a teteje, de a tűpróba itt is ér, hogy a belseje ne maradjon nyers.

Miután kicsit kihűlt, utána érdemes hosszúkásra vágnod, hogy tudd mártogatni.

Tökéletes edzés előtti energia-nasi, de reggelinek sem utolsó.

chia-magos-sos-rud

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!