A vörösbársony torta klasszikus Valentin-napi édesség, de tulajdonképpen bármilyen alkalomra tökéletes választás.
De ki is ő?
– Egy egyszerű vaníliás mascarpone krém.
– Egy még egyszerűbb piskóta, egyáltalán nem hétköznapi külsővel.
Hagyományos méretű vörösbársony tortát már többször csináltam, úgyhogy most kicsit variáltam rajta és 5 db mini tortát csináltam.
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 8 perc |
Mennyiség |
db
|
- 4 db tojásfehérje
- 3 db tojássárgája
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál zabliszt
- 4 evőkanál piros ételszínezék
- 1 kk sütőpor
- 25 gramm Szafi négyszeres erősségű édesítő
- 1,5 dl habtejszín
- 250 gramm light mascarpone
- 1 db vaníliarúd kikapart belseje
- fél db citrom kifacsart leve
- 30 gramm Szafi négyszeres erősségű édesítő
Hozzávalók
A tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
|
- A tojások sárgáját kikeverjük az édesítőszerrel és az ételszínezékkel majd hozzáadjuk a vizet, sütőport és a lisztet.
- A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.
- Egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon 8 perc alatt készre sütjük.
- Közben a habtejszínt sűrű habbá verjük robotgéppel.
- Ha ez megvolt mehet bele a többi hozzávaló és ezekkel is jól elkeverjük.
- Az elkészült piskótából körülbelül tenyérnyi méretű kiszúróval 10 db-ot szaggatunk.
- Ezekből 5 darabot megkenünk mascarpone krémmel és összeragasztva a többivel 5 db mini tortát csinálunk.
- Tetszőlegesen díszítjük és kész is.