-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Nemrég vettem egy zacskó tápiókagyöngyöt, mert kíváncsi voltam, milyen a belőle készíthető puding. A kis gyöngyök főzés hatására érdekes, zselés-pudingos állagúvá teszik a folyadékot, amit bármivel lehet ízesíteni. Én egy réteges, túrós, gyümölcsös pohárkrémet készítettem belőle. Nagyon finom és teljesen zsírszegény.

Tápiókapuding

Hozzávalók a pudinghoz:

  • 25 g tápiókagyöngy
  • 5 g (1 ek.) zsírszegény kakaópor
  • ízlés szerint eritrit
  • 1,5 dl víz
  • 1 dl tej (én mandulás kókusztejjel csináltam, de bármilyen tej jó)

A túrókrémhez:

  • 250 g sovány krémtúró
  • 10 g vaníliás vagy banános fehérjepor
  • ízlés szerint eritrit és rum aroma
  • 1-2 ek. víz

A díszítéshez: 1 közepes banán

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Cukormentes tápiókapuding

Elkészítés:

Első lépésben készítsd el a tápiókapudingot: a gyöngyöket áztasd be 1,5 dl vízbe. Kb. 10 perc elteltével, mikor már picit megszívták magukat, kezdd el forralni őket. Mikor már nincs, vagy nagyon pici a fehér pötty a gyöngyök közepében, tehát már jól felvették a folyadékot, add hozzá a tejet, a kakaóport és az édesítőt. Forrald még kb. 10 percig, míg jól be nem sűrűsödik, pudingos állagúvá nem válik. Ha megvan, vedd le a tűzről és tedd félre.

A túrókrémhez keverd el a túrót fehérjeporral, kevés vízzel, amiben feloldódik és szükség esetén egy kis édesítővel és aromával. A kétféle krémet rétegesen kanalazd üvegpoharakba: egy réteg túrókrém, erre banánkarikák, majd tápiókapuding és így tovább. A desszertek tetejét díszítsd banánkarikákkal.

A receptben megadott mennyiségből én két pohárnyi desszertet készítettem, így egy adagban 225 kcal, 21 g fehérje, 30 g szénhidrát és 1,5 g zsír van.

Tipp: a szénhidráttartalom jelentősen csökkenthető, ha más gyümölcsöt, például epret használsz.

Processed with Moldiv

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!