-+=
Olvasási idő: 1 perc

Annyiféle muffin recept létezik… De különleges vagy kreatív azért ritka. Ha Te is ki akarsz törni az átlag muffin gyártás sorozatából, tarts velünk!

Nemcsak külsőre, de belsőre sem egy átlagos sütivel landoltunk! Hiszen a muffin sütőt nemcsak a hagyományos kedvencekre tudod kihasználni… hanem egy menő, meggyes rácsos mini pitét is tudsz benne prezentálni!

Magas fehérje, jó szénhidrát… és igen, egy kis száraz fehérbor is landolt a tésztában… elvégre a különleges süti csak kiérdemel ennyi különlegességet? 🙂

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

Tápanyagadatok
Meggyes rácsos muffin
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 149 Ebből zsírsavak (kcal) 27
% DV (napi érték)*
Összes zsír 3,8g 5%
Szénhidrát 17,8g 6%
Fehérje 9,4g 18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tészta
  • 250 gramm zabpehelyliszt (20% helyettesíthető Peak Vegan fehérjével)
  • 60 gramm eritrit
  • 130 gramm vaj
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 1 db tojásfehérje
A töltelék
  • 250 gramm sovány túró
  • 70 gramm eritrit
  • 500 gramm meggy
  • 1 db tojássárgája
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tészta
  • 250 gramm zabpehelyliszt (20% helyettesíthető Peak Vegan fehérjével)
  • 60 gramm eritrit
  • 130 gramm vaj
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 1 db tojásfehérje
A töltelék
  • 250 gramm sovány túró
  • 70 gramm eritrit
  • 500 gramm meggy
  • 1 db tojássárgája
Elkészítés
  1. A tésztához szitáljuk a lisztet és a por édesítőt egy tálba. Ha csak kristályos édesítőnk van, otthon akkor késes aprítón futtassuk át.
  2.  Adjuk hozzá a felkockázott vajat, a bort és a tojásfehérjét is, majd gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze.
  3. Frissen tartó fóliába csomagoljuk és tegyük hűtőbe 1 órára.
  4. A túrót keverjük össze a 2. adag édesítővel.
  5. A tésztát nyújtsuk 3-4 mm vastagra és egy 12 cm átmérőjű szaggatóval szaggassunk 10 kört, majd ezeket nyomkodjuk szilikon muffin formába - az a jó ha a forma peremén kissé túlnyúlik (2 mm). Nekem a teflonosba beleragadt, vajazás lisztezés ellenére, Te ne kockáztass, vagy csak saját felelősségre 🙂
  6. A muffinokba osszuk szét a túrót egyenletesen és a tetejükre tegyük a megmosott, kimagozott meggyet.
  7. A maradék tésztát csíkozzuk fel és rácsozzuk a tetejét, végül tojás sárgájával kenjük le és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 percet süssük.

Több különc fitt süti ITT!

meggyes rácsos

meggyes rácsos muffin

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!