Igazából nem tudom, hogy miért hívják Kinder Bueno tortának, mert egyáltalán nem hasonlít rá, de a mogyorókrémes és a csokoládés réteg miatt az ízvilág hasonló. Na, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy minden édesszájúnak csak ajánlani tudom, hiszen mennyei ez a sütemény és még az alakunkra is figyelünk az elkészítésénél. Próbáljátok ki!!! 18 cm átmérőjű formában kapcsos tortaformában készítettem el.
Hozzávalók a piskóta:
- 2 tojás
- 3 ek. eritritol
- 3 ek. kókuszliszt vagy zabpehelyliszt
- ½ cs sütpor
- 1 ek. Peak Slim Secret fehérjepor (mogyorós, de lehet bármilyen csokoládés fehérjepor is)
- 2 ek. darált dió
- 3 ek. víz
- kókuszzsír (forma kikenéséhez)
A piskóta elkészítése:
Kókuszzsírral kikenjük a tortaforma oldalát, és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját és az eritritolt fehéredésig keverjük. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A kókuszlisztet, a sütőport, a vizet, a fehérjeport és a darált diót keverjük az édesítős tojássárgájához, majd óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk. A tortaformába öntjük és 200 fokon 12 percig sütjük. Ha kész, a piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele. Miután kisült a piskótánk, jöhet a rétegezés.
Hozzávalók:
1. réteg:
fél doboz Peak Dietella mogyorókrém
2. réteg:
- vaníliás pudingpor vagy fehérjepuding
- 3 ek eritritol
- 2 dl víz
- 2 dl kókusztej (ez természetesen lehet másfajta tej is)
3. réteg:
- kb. 10-15 db cukormentes háztartási keksz
- 1 ek. vaníliás fehérjepor
- 1 dl víz
4. réteg:
- csokoládés pudingpor
- 3 ek. eritritol
- 2 dl víz
- 2 dl kókusztej (ez természetesen lehet másfajta tej is)
5. réteg:
- 250 ml cukormentes habtejszín
- 1 ek folyékony édesítő
A még meleg tortalapot megkenjük Dietella mogyorókrémmel, ízlés szerint megszórhatjuk darált dióval vagy mogyoróval. A következő rétegnél, a vaníliás pudingport kifőzzük a vízzel, tejjel és az eritritollal, majd ráöntjük a mogyorókrémre.
Közben a kekszeket beáztatjuk a vízzel kikevert fehérjeporba, lecsöpögtetjük és a vaníliás rétegre tesszük. Majd jöhet a csokoládés pudingos réteg, amit ugyanúgy készítünk el, mint a vaníliásat és végül kemény habot verünk a habtejszínből az édesítővel.
A tetejét megszórhatjuk darált dióval, mogyoróval és rácsöpögtethetünk vízzel kikevert csokoládés fehérjeport vagy Dietella mogyorókrémet.
Ha kész, tedd a hűtőbe legalább egy órára, és addig keress magadnak valami elfoglaltságot, hogy képes legyél ne hozzányúlni!:)