Nektek van olyan süti, amit kiskorotok óta nagyon, de nagyon szerettek? Na, hát nekem pont ilyen ez a túrós süti. Omlós tésztával és sok túróval. Vagyis nagyon nagyon sok túróval. Az eredeti recept a sok vaj, liszt és cukor miatt szóba sem jöhetett – de sajnos a reform változatokkal is befürödtem: a legtöbb helyen a vaj megmaradt – nem is értem, hogy lehet diétás az a süti, ahol fő összetevő a vaj???
Haladóbb fitt receptesek már kókuszolajjal játszottak – de sajnos ezeknek a makrói is az egekbe voltak, hiszen bár a kókuszolaj jobb alternatíva, mégis zsír lévén nagyon sok kalóriát tartalmaz. Viszont enélkül száraz és nyújthatatlan a tészta… Mi a megoldás?
Kompromisszum 🙂 Tettünk minimális (5 evőkanál, szóval tényleg nem sok:)) zsírt a tésztába, a lágyságát pedig joghurttal pótoltuk. Illetve roppant vékonyra nyújtottam a tésztát, a túrót ellenben rendesen túltoltam, plusz bemálnáztam – így egyáltalán nem lett ZSÍR NÉLKÜL sem száraz a sütike.
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
Apró trükkök, de hatalmas kalóriák spórolása!
Kis videós segítség, így nyújtunk reform tésztát – ez egy fitt kakaós csiga recept, de láthatod, két sütőpapír között milyen „tiszta” és könnyű meló a nyújtás!
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 120 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Choco Rum 1000g vagy csokis kazeinnel is szuper!
- 100 gramm görög joghurt
- 5 evőkanál kókuszolaj
- 30 gramm útifű maghéj liszt vagy bármilyen rostmix cserélhető zablisztre, de ezzel még könnyebb nyújtani, plusz kevesebb kalória!
- 25 gramm cukrozatlan Holland kakaópor
- 1 evőkanál Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém
- 1 tk sütőpor
- ízlés szerint édesítő
- 650 gramm zsírszegény túró
- 3 db tojás
- 35 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Ír krémlikőr 1000g vagy bármilyen vaníliás Peak protein vagy kazein szuper bele
- ízlés szerint édesítő
- 1 db citrom reszelt héja
- ízlés szerint mirelit málna
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
|
- A tésztához keverjük össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat. Öntsük össze őket és gyúrjuk egybe. Egy szépen egybeálló, nem ragacsos, de nem is morzsás tésztát fogunk kapni. Ha a Tiéd nem ilyen: - ha a tiéd túl nedves, akkor plusz zablisztet, de még jobb, ha rostmixet adsz hozzá - ha túl száraz és morzsás... gyúrd kitartóbban, egybe fog állni 🙂 ha mégsem, akkor nagyon pici joghurtot adagolj még hozzá
- Vedd két részre a tésztát: legyen egy nagyobb és egy kisebb gombócod, olyan 1/3-2/3 aránnyal. Nem kell mérlegpontos számítás, de aki precíz, az persze bármit megtehet 🙂
- A tészta nagyobbik részét hagyd elöl, és nyújtsd téglalapra két sütőpapír között - a másik kisgombóc menjen a hűtőbe. Én nem szeretem a vastag tésztát, így kb fél kisujjnyira nyújtottam.
- Tedd a tepsire, a sütőpapírral könnyen megoldható! Ha ez sikerült, a nehezén már egész biztos túl vagy 🙂 Süsd elő 10 percet.
- Jön a legjobb rész, a krémgyártás. Keverj össze mindent, és nyers tojás ide-vagy oda, kóstolgasd bátran 🙂 Orálisan fikcionáltak nyalakodhatnak bátran, hiszen ez jó nagy adag krém - de hát mi krémesen szeretjük a sütit 🙂
- Kend a krémet az elősütött lapra és szórd meg bátran málnával. Én alig tettem rá - ez hibapont, mert sütés után a sok is kevésnek fog tűnni. Szóval ne sajnáld.
- A fagyasztóból vedd ki a maradék tésztagombócot és reszeld rá.
- Süsd 25 percig, közepes hőfokon - ez kábé 170 fok, de sütőfüggő. Fogod érezni az illatán, ha a finishben vagy 🙂