-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nektek van olyan süti, amit kiskorotok óta nagyon, de nagyon szerettek? Na, hát nekem pont ilyen ez a süti. Omlós tésztával és sok túróval. Vagyis nagyon nagyon sok túróval. Az eredeti recept a sok vaj, liszt és cukor miatt szóba sem jöhetett – de sajnos a reform változatokkal is befürödtem: a legtöbb helyen a vaj megmaradt – nem is értem, hogy lehet diétás az a süti, ahol fő összetevő a vaj???

Haladóbb fitt receptesek már kókuszolajjal játszottak – de sajnos ezeknek a makrói is az egekbe voltak, hiszen bár a kókuszolaj jobb alternatíva, mégis zsír lévén nagyon sok kalóriát tartalmaz. Viszont enélkül száraz és nyújthatatlan a tészta… Mi a megoldás?

Kompromisszum 🙂 Tettünk minimális (5 evőkanál, szóval tényleg nem sok:)) zsírt a tésztába, a lágyságát pedig joghurttal pótoltuk. Illetve roppant vékonyra nyújtottam a tésztát, a túrót ellenben rendesen túltoltam, plusz bemálnáztam – így egyáltalán nem lett ZSÍR NÉLKÜL sem száraz a sütike.

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Apró trükkök, de hatalmas kalóriák spórolása! 

Kis videós segítség, így nyújtunk reform tésztát – ez egy fitt kakaós csiga recept, de láthatod, két sütőpapír között milyen “tiszta” és könnyű meló a nyújtás!


Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
Elkészítés
  1. A tésztához keverjük össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat. Öntsük össze őket és gyúrjuk egybe. Egy szépen egybeálló, nem ragacsos, de nem is morzsás tésztát fogunk kapni. Ha a Tiéd nem ilyen: - ha a tiéd túl nedves, akkor plusz zablisztet, de még jobb, ha rostmixet adsz hozzá - ha túl száraz és morzsás... gyúrd kitartóbban, egybe fog állni 🙂 ha mégsem, akkor nagyon pici joghurtot adagolj még hozzá
  2. Vedd két részre a tésztát: legyen egy nagyobb és egy kisebb gombócod, olyan 1/3-2/3 aránnyal. Nem kell mérlegpontos számítás, de aki precíz, az persze bármit megtehet 🙂
  3. A tészta nagyobbik részét hagyd elöl, és nyújtsd téglalapra két sütőpapír között - a másik kisgombóc menjen a hűtőbe. Én nem szeretem a vastag tésztát, így kb fél kisujjnyira nyújtottam.
  4. Tedd a tepsire, a sütőpapírral könnyen megoldható! Ha ez sikerült, a nehezén már egész biztos túl vagy 🙂 Süsd elő 10 percet.
  5. Jön a legjobb rész, a krémgyártás. Keverj össze mindent, és nyers tojás ide-vagy oda, kóstolgasd bátran 🙂 Orálisan fikcionáltak nyalakodhatnak bátran, hiszen ez jó nagy adag krém - de hát mi krémesen szeretjük a sütit 🙂
  6. Kend a krémet az elősütött lapra és szórd meg bátran málnával. Én alig tettem rá - ez hibapont, mert sütés után a sok is kevésnek fog tűnni. Szóval ne sajnáld.
  7. A fagyasztóból vedd ki a maradék tésztagombócot és reszeld rá.
  8. Süsd 25 percig, közepes hőfokon - ez kábé 170 fok, de sütőfüggő. Fogod érezni az illatán, ha a finishben vagy 🙂

Több túrós fitt süti ITT!

Reszelt túrós

Reszelt túrós süti

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!