-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Pogácsa bizony azoknak is jár, akik diétáznak, IR-esek, cukorbetegek…hiszen a krumpli-liszt helyett édesburgonyával készítettük el Neked!

Ezen túl porból is elkészíthető, ha nincs kedved krumplifőzéssel bajlódni – illetve az édesburgonya port, és ezzel együtt a jótékony hatásait nemcsak pogi, hanem zsemle, palacsinta, és muffin formájában is kihasználhatod!

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

Tápanyagadatok
Édesburgonyás pogácsa
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 60 Ebből zsírsavak (kcal) 27
% DV (napi érték)*
Összes zsír 3,2g 5%
Szénhidrát 5,8g 2%
Fehérje 1,8g 2%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 200 gramm édesburgonya püré
  • 400 gramm Dia-Wellness sütőliszt
  • 100 gramm Peak Sweet Potato Powder édesburgonya por
  • 3 teáskanál himalájai só
  • 2 db tojás sárgája
  • 150 gramm kókuszolaj
  • 100 gramm zsírszegény natúr joghurt
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 dl cukormentes mandulatej
  • 1 teáskanál eritrit
  • tojás kenéshez
  • liszt nyújtáshoz
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 200 gramm édesburgonya püré
  • 400 gramm Dia-Wellness sütőliszt
  • 100 gramm Peak Sweet Potato Powder édesburgonya por
  • 3 teáskanál himalájai só
  • 2 db tojás sárgája
  • 150 gramm kókuszolaj
  • 100 gramm zsírszegény natúr joghurt
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 dl cukormentes mandulatej
  • 1 teáskanál eritrit
  • tojás kenéshez
  • liszt nyújtáshoz
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az édesburgonyákat félbe vágjuk, és a sütőben 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját, és egy villával pürésítjük.
  2. A mandulatejet az eritrittel egy tálkában felmelegítjük és beleszórjuk a porélesztőt, majd félre tesszük.
  3. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk az édesburgonya port, a sót, az édesburgonya pürét, a tojássárgáját, a kókuszolajat, a natúr joghurtot. Végül hozzáadjuk az élesztős tejet. Összegyúrjuk a tésztát, és letakarva 1 órát pihentetjük.
  4. Ha letelt a pihentetési idő lisztezett felületen átgyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk.
  5. Ezután hajtogatjuk a tésztát. A tészta felső részét behajtjuk középre, ezután az alsó részét ráhajtjuk, majd az egészet félbe hajtjuk. Ezután ismét kinyújtom a tésztát, és még egyszer megismétlem a hajtogatást. Újból kinyújtom a tésztát 1 cm vastagságúra.
  6. Egy éles késsel átlós irányokba bevagdosom, majd kör alakú pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, tojással lekenem a tetejét.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütöm.

pogácsa

édesburgonyás pogácsa

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!