Az édesburgonyás pogácsa azért menő, mert nemcsak finom és puha - de bizony nem emeli meg a vércukrodat! Diétázóknak, IR-eseknek, cukrosoknak ez legyen a tarisznyában... vagy legalábbis az uzsi-tasiban!
Az édesburgonyás pogácsa azért menő, mert nemcsak finom és puha - de bizony nem emeli meg a vércukrodat! Diétázóknak, IR-eseknek, cukrosoknak ez legyen a tarisznyában... vagy legalábbis az uzsi-tasiban!
-+=
Olvasási idő:< 1perc
Pogácsa bizony azoknak is jár, akik diétáznak, IR-esek, cukorbetegek…hiszen a krumpli-liszt helyett édesburgonyával készítettük el Neked!
Ezen túl porból is elkészíthető, ha nincs kedved krumplifőzéssel bajlódni – illetve az édesburgonya port, és ezzel együtt a jótékony hatásait nemcsak pogi, hanem zsemle, palacsinta, és muffin formájában is kihasználhatod!
Minden 3. CSAK 1 FT + Totálisan INGYENES kiszállítás a Peakshopban, Valentinra! Szép Valentint!
Tápanyagadatok
Édesburgonyás pogácsa
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 60Ebből zsírsavak (kcal) 27
% DV (napi érték)*
Összes zsír 3,2g5%
Szénhidrát 5,8g2%
Fehérje 1,8g2%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az édesburgonyákat félbe vágjuk, és a sütőben 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját, és egy villával pürésítjük.
A mandulatejet az eritrittel egy tálkában felmelegítjük és beleszórjuk a porélesztőt, majd félre tesszük.
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk az édesburgonya port, a sót, az édesburgonya pürét, a tojássárgáját, a kókuszolajat, a natúr joghurtot. Végül hozzáadjuk az élesztős tejet. Összegyúrjuk a tésztát, és letakarva 1 órát pihentetjük.
Ha letelt a pihentetési idő lisztezett felületen átgyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk.
Ezután hajtogatjuk a tésztát. A tészta felső részét behajtjuk középre, ezután az alsó részét ráhajtjuk, majd az egészet félbe hajtjuk. Ezután ismét kinyújtom a tésztát, és még egyszer megismétlem a hajtogatást. Újból kinyújtom a tésztát 1 cm vastagságúra.
Egy éles késsel átlós irányokba bevagdosom, majd kör alakú pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, tojással lekenem a tetejét.
Dávid Krisztina vagyok, táplálkozás tanácsadó és személyi edző. A fittdieta oldal és blog kezelője, ahol személyre szabott étrenddel,táplálkozás és életmód tanácsadással tudok Neked segíteni, a blogon pedig rengeteg diétás recept közül válogathatsz. A célom, egy olyan életmód megismertetése és megszerettetése, amit egész életen át tudsz tartani, úgy, hogy eléred az álom alakot, és finomakat eszel koplalás nélkül.