-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ősszel hatalmas alma-fétisben szenvedek, amin az sem segített, hogy a család 30 kiló almával lepett meg 😀 Szóval eltüntető manőver első állomása ez a sütike volt, ami nagyon almás, nagyon krémes – és abbahagyhatatlan. A szó szoros értelmében, úgyhogy felelősséget nem vállalok 🙂 – de vigasz legyen, hogy cukor, liszt és margarin/vaj mentes, azaz nem fog egy kalóriacsapás érni, ha neadj’ég (Te is) a fél tepsit betolod. Mármint a fél tepsi sütit 🙂

Ami izgalmassá teszi a receptet, a tetején megülő Peak gesztenyekrém. Sütés előtt pöttyintettem tele a tetejét, és sütés közben a krém ropogósra keményedett 🙂 Egy ropogós gesztenyekrém!!! Kellett és kell is valami bele, ami megtöri a lágy almás-krémes vonulatot, erre pedig valamilyen Peak krém vagy magvaj tök jó opció!

33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A zabot beáztatjuk a mandulatejbe, hozzáadunk egy kis édesítőt, majd picit állni hagyjuk.
  2. Miközben a zabunk ázik, megpucoljuk az almákat, lereszeljük és egy tálban összekeverjük az őrölt fahéjjal és szegfűszeggel
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől.
  5. A fehérjét egy csipet sóval, habverő segítségével alaposan felverjük, utána hozzáadjuk a maradék összetevőket (beáztatott zabot, reszelt almát, tojássárgáját, sütőport és egy kis édesítőt).
  6. Sütőpapírral béleljünk ki egy közepes tepsit, amibe beletesszük a keverékünket, és a 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
  7. Érdemes várni sütés után pár órát, még összeáll - és vanília fagyival tálalni. Tényleg abbahagyhatatlan!

Még több almás finomság ITT!

almás süti

almás süti zabpehellyel

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!