Marhára unom már a reggeliket… Mindig ugyanaz: péksüti, tojás (valamilyen formában), zabkása, szendvics… Jószerivel már nem is eszem reggel, csak megiszom a kávém, és üres gyomorral várom az isteni csodát, hogy ebédig produktív munkát tudjak végezni. Közben azért megiszok a munkahelyemen még egy kávét, mert ugye üzemanyag nélkül azért mégsem megy a dolog…
Szóval hétből négy napom így kezdődik, és már ezt is unom. Persze megvan bennem a vágy, hogy változtassak ezen, ezért állandóan keresgélek a neten recepteket: finom, szezonális, változatos és tápláló reggel indító falatokat. Szerencsére ma épp belefutottam egybe, remélem Nektek is ízleni fog! 🙂
Jó étvágyat!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
100 g reggeliző krém az alábbi tápértékeket adja:
Előkészítés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 60 gramm vöröslencse
- 150 gramm cukkini
- 120 gramm sovány túró
- 2 evőkanál 12%-os tejföl
- 1 evőkanál curry por
- fél csokor metélőhagyma
- 1 evőkanál limelé
- ízlés szerint só, bors
Hozzávalók
|
- Mossuk meg a lencsét, és főzzük puhára, majd szűrjük le, ha netán túl sok vizet használtunk volna.
- Mossuk meg a cukkinit, reszeljük durvára.
- Egy edényben keverjük össze a túrót a tejföllel, hagymával, curryvel, fehérjeporral, végül adjuk hozzá a cukkinit és a lencsét.
- Sóval, borssal és a lime levével ízesítsük!
- (Javaslom, hogy hagyjuk összeérni az ízeket, nekem másnap mind állagra, mind ízre jobban tetszett.)