-+=
Olvasási idő: 4 perc

Akkor most ITT az idő… megosztom Veled a nagy családi-ereklye receptet: bemutatkozik Neked az Anyu-féle zab pali!

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de nekem a család nem vette zökkenőmentesen, hogy a csülkös babra és grízes krémesre szocializált egyetlen lányuk egyszer csak besokallott – és átállt mindenféle egészséges perverzióra… főképp a gasztronómiában.

Kedveskedni továbbra is akartak – így velem együtt ők is elkezdtek nyitni mindenféle újítás felé. Ebből a kis konyhai-kalandozásból született – azóta is a legnagyobb sztár – a családi zab palacsinta!

Amit CSAK a mi zab-palink tud!!!

Diétás, csökkentett, proteines, paleo, és mindenmentes palacsintával annyira meg van tömve a net, mint emberekkel a szupermarket egy laza négynapos ünnep előtt… DE! A mi palinknál semmi flanc nincs!
nincsenek beszerezhetetlen és drága összetevők, ami hallásra olyan, amit csak az őserdőkből lehetne importálni
– csak lassan felszívódó szénhidrát van benne
– állagra, ízre ugyanolyan, mint az a bizonyos hagyományos “anyu-féle” palacsinta… senki nem mondja meg, hogy ő bizony a “másik oldalon” nyomul! 🙂
– mivel már 100000 meg egyszer elkészítettük, így mondhatom… bombabiztos a recept!
magas rosttartalma miatt nagyon laktat… még a hagyományosból lazán betekersz 4-5 darabot, itt a második után már erősen gondolkodsz a folytatáson…
– … merthogy a folytatás lehet: kis zacsikba beporciózva tök jól fagyasztható és bármikor előkapható… bár ezt feltételezem, más palik is tudják…de a miénk biztos ebben is jobb:)

Zab-pali titkok!

Válassz jó zabot! A zab számos különféle változatát vehetjük számon attól függően, hogy miképp van őrölve! A zabpehelyből létezik nagy, és aprószemű, illetve egy nagyon finomra darált, liszt változatba is bele lehet botlani. A zabpelyhet házilag is lisztté darálhatod, bár itt nem nagyon tudod a sima, homogén állagot elérni.

Aki olyan igazi palacsintát akar, igazi palalcsinta állaggal, annak mindenképp javaslom, hogy a bolti zablisztet vegye meg, mert annak olyan homogén az állaga, mint a jó öreg finomlisztnek!

OFF: ha szeretnél elmélyedni jobban a reform konyhában, szívből ajánlom a saját kézzel készített PEAK SZAKÁCSKÖNYVEM, amiben cukrász és egészséges konyha tapasztalatait összegezve, MINDEN tudásomat beletettem! LIMITÁLT nyomású!

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Más lisztekkel ne keverd, mert más a nedvszívó képességük, tapadásuk, tekeredési faktoruk… és van, amelyeknek tipikusan a reformos utóíz lecsengése van. A zab az istenkirályság, ne variáld!

…Jó, Te lázadsz és variálni akarod. Mondjuk mert jót akarsz, és még fehérjedúsabb palival szeretnéd élvezni a napot. Akkor a javaslatom: a lenti zabliszt mennyiséget (150 gramm) kiválthatod fehérje porral  – a következő arányokban:

—- Ha Peak gyors felszívódású proteined van: akkor maximum 30 grammot használj – 30 gramm protein, 120 gramm zabliszt. A gyors felszívódású fehérje nagyon szárít, így törékeny lelkű, más halmazállapotú palid lesz, ha túltolod. Azt meg ki szeretné?

—- Ha Peak lassú felszívódású proteined van: akkor ott bátrabban vadulhatsz. Akár 50 grammot is beletolhatsz – azaz 50 gramm fehérje és 100 gramm zabliszt lesz az arány.

—- Ha nem akarsz tökölni a fehérjeporokkal, de egy teljesen lebomló csomagolásban lévő, nulla glutén, nulla laktóz, és nulla technológiai adalékmentes palacsinta érdekel, akkor itt van KÉSZEN!

ITT egy videó, ahol arról is mesélek, HOGYAN tudsz sikeresen diétás sütiket sütni! Kötelező mindenkinek, aki a reform konyhában akar boldogulni!

 

 

Peak-töltési-tippek!

Klasszikus, 100%-os hozzáadott cukor nélküli lekvárral nagyon retro lesz a recept… de utazhatunk más vonalon is: például a nagyágyú az ÚJ HABCSÓKKRÉMES palacsintákat is tesztelheted!!

A tápérték táblázatban a még szűz, töltésmentes csakis zabból álló palkó adatai villognak! 88,8 kalória, 3,7 g fehérje, 11 g szénhidrát (2 g rost) és 2,8 g zsír!

Tápanyagadatok
Az elronthatatlan zab palacsinta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 88 Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2,8g 3%
Szénhidrát 11g 4%
Fehérje 3,7g 6%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 10 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tészta:
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 10 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tészta:
Elkészítés
  1. Elsőnek a szilárd szekciót kavard össze, majd mehet bele a tojás, tej, víz.
  2. Hagyd a tésztát állni 10 percig, majd kavard át (ezt később is ismételd meg mindig, mert a zab szeret az edény alján ücsörögni…) Ha a tészta kissé besűrűsödne (általában szokása…) 1-2 evőkanál tejjel vagy vízzel hígítsd!
  3. Melegítsd elő a serpenyőt. Ha tapadásmentes nem kell pluszban olajozni.
  4. Egy merőkanállal kavard fel a tésztát, tegyél egy adaggal a serpenyőbe, majd a kezeddel körkörös mozdulatokkal oszlasd el teljesen a sütőfelületen.
  5. Ha ügyes vagy, és miért is ne lennél az... akkor a palid olyan iszapos sebességgel fog szép vékonyan elterjedni - ez az, amit a darált zabliszteknél nem olyan szép és egyszerű...
  6. Végig takarékon süsd és türelmesen. Aki türelmetlen típus, az leégett vagy szakadt palacsinták látványára számítson!
  7. Ha az oldala kicsit barnás és a teteje is szilárdabb, akkor egy spatulával gyorsan és határozottan nyúlj alá (érdemes a peremét körbe végigszedni) és fordítsd át. Bátrabbak dobálhatják, én bátortalan és éhes voltam. 🙂
  8. A másik oldala gyorsabban sül, legyél résen!
  9. A megtöltése mindenkinek a saját ízlése, ízlésficama, diétája szerint történhet... Nekem a nagy kedvencem amúgy a túróval, proteinnel, pici édesítővel és kis vízzel sűrűre kevert pali krém... de ha a piacról kapunk 100%-os, cukormentes barack lekvárt... akkor azt sem utasíthatom el...

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!