Palacsinta fogyókúrához? Már van!

Palacsinta receptet szénhidrát nélkül, vagy zsír nélkül valószínűleg azért keresel, mert fogyni akarsz, vagy tartani az alakod. Tudom, hogy az édes íz nagyon fontos ahhoz, hogy hosszú ideig tudd tartani a diétát.

Ezért szerencsére egyre több olyan étel jön létre, és ez a Peaknél is így van, amelyeket az olyan elfoglalt nők számára készítünk, akik nem akarnak pepecselni a receptekkel, de diétázni igen.

Az alábbi írásban 2 féle diétás palacsinta receptet találsz, amiből mindkettő az 5 perces édesség kategóriájába sorolható. Ha nincs kedved tehát bevásárolni, arra is van egy azonnali, készen kapható diétás palacsinta megoldásunk.

Rengeteg tippet próbálunk adni Neked, hogy könnyebb legyen a diétázni, és nap mint nap találunk ki mi is új titkokat, hogy végig bírjuk csinálni. Tudományosan bizonyított, hogy a rendszeres időközönként történő étkezés gyorsítja anyagcseréd. Egy apró trükk, hogy ha reggel megengedsz magadnak egy kis finomságot, akkor a nap többi részében könnyebben tartod a diétát.

Ha érdekelnek a Peak 16 éve tartó vezetése során keletkezett tapasztalataim vagy a legújabb diétás trendeket is tartalmazó, lélek-test-elme leveleim, itt ingyenesen kérheted őket, kötelezettség nélkül. Katt a képre!

feherjedieta_facebook-1200x628-2

1. Mi ez a Peak palacsinta?

Az volt a cél, hogy mindenféle felesleges szénhidrát és zsír nélküli palacsintád legyen, amelyet gyorsan, akár reggel 5-kor is előállíthatsz. Sem maltodextrint, vagy egyéb hozzáadott cukrot nem tartalmaz, mint az ízét fokozó összetevőt, és így is nagyon finom. Olyan magasra tornáztuk fel a fehérjetartalmát, amennyire csak lehetett, hogy a szigorú és pontos diétáidban is használható legyen. Még nem találtam a piacon fehérjepalacsintát ilyen magas fehérje tartalommal:

Így megérkezett az eddigi legnagyobb fehérjetartalmú, ÚJ Peak palacsinta, 42% fehérjetartalommal. 

Kipróbálhatod akár 1 adagos kiszerelésben is. Itt eléred!

Miért a szénhidrát tartalommal manipulálunk az étrendekben, vagy akár a palacsintádban?

Az értelmes diéták és étrendek egyetlen közös ismérve: hogy csökkentik a szénhidrátbevitelt.

Mindegy, hogy Paleo vagy fehérjediéta vagy ketogén diéta, ezek mind ugyanoda lyukadnak ki: csökkentsd a szénhidrátbeviteled.

Mi az, amit általánosan kijelenthetünk? 3 FONTOS változtatást kell beiktatnod:

1. Zsírok és fehérjék az étrendedben a szénhidrátok HELYETT!

A zsírok fogyasztása a szénhidrátok HELYETT, átalakítja az anyagcseréd IS.

Észre fogod venni, hogy a tested adaptálódik a magas zsír és alacsony szénhidrát tartalmú étrendedhez. Ez a fat-adapted-metabolism. Hozzászokik a tested ahhoz, hogy sok zsír és fehérje van az ételeidben, és ezekkel kell dolgoznia.

A hétköznapi ember anyagcseréje szénhidrátokat éget minden tevékenységéhez, ez a carb-burner-metabolism.

– A fat-adapted típusú embereknek stabilabb az energiaszintje (igen, mindig van energiád), stabil a vércukorszintjük, kiegyensúlyozott a hormonszintjük, és pengeéles tiszta a gondolkodásuk.

– A carb-burner típusú emberek vércukorszintje ingadozik, gyakoriak az “azonnal ennem kell” tünetek, sóvárgás a cukros ételek iránt, van amikor alszanak egész nap, van amikor hiper-mozgékonyak a felgyülemlett kalóriamennyiség okán.

Remélem, hogy már a fat-adapted anyacsere típusú nők körébe tartozol, azaz bőven eheted a Peak krémeket, és a 

2. Használd a megfelelő táplálék kiegészítőket!

A fenti, magas fehérje és zsír tartalmú egészséges étrended, finom és cukormentes dióféle krémekkel, és fehérjeporokkal tudod a legegyszerűbben megvalósítani, de nyilvánvalóan az étrendi alapokat is meg kell tanulnod.

3. A szénhidrátok napi mennyisége és minősége szintén elemi!

A szénhidrátok mennyisége az étrendedben, egy 60 kg-os nő esetében 2016-ban már szinte a minimálisnak tekinthető. A legdivatosabb diéta a Paleo megjelenése óta, a ketogén diéta, és ennek az az egyik legnagyobb előnye, hogy még több rugalmasságot nyújt, mint a Paleo. Az embereket kíváncsivá tette, a ketogén diéta során fellépő lehetséges neurológiai előny, amely privilégiumról bevallom máshol nem is olvastam, csak a Peakshopon.

Tény, hogy a magas zsírtartalmú, és alacsony cukor és szénhidrát tartalmú étrend, könnyen tartható. Hatalmas előnye, hogy az eddig elhanyagolt hormonális alapokra támaszkodik, azaz abba az új tudományos irányvonalba is beleillik, hogy a fogyáshoz a legfontosabb tényező az emberi szervezet hormonrendszere és a gyulladások csökkentése.

Kevesen tudják, hogy a ketogén diétát az epilepszia hatékony kezelésére használták a gyógyászatban, és az 1920-as években az Alzheimer-kór és az autizmus terápiás kezelésére is alkalmazták. Ezek idegrendszeri betegségek, és a magas zsírtartalmú étrend speciális változásokat alakít ki az emberi szervezetben.

A fő cél a ketogén diéta során, hogy a tested a glükóz helyett (mely a szénhidrátokból származik), a zsírokra támaszkodjon, mint üzemanyagra.

Ha korlátozod a bevitt szénhidrátok mennyiségét az étrendeddel, belép egy ÚJ anyagcsere állapot: az úgynevezett ketózis.

Ekkor a szervezeted által termelt ketontesteket, energiaként tudod felhasználni, például az edzéshez, vagy egyszerűen a mindennapi tevékenységedhez.

A ketózis egy teljesen normális evolúciós adaptáció azokra az időszakokra, amikor az élelmiszer nem volt olyan bőséges, és rendelkezésre álló, mint most. Röviden: nem volt ennyi kaja, csak ami a természetben elérhető.

A ketogén diéta létjogosultságát már jóváhagyták, olyan vezető amerikai orvosok, mint Dr. Mark Hyman, aki dicséri a magas zsírtartalmú étrendeket. Könyvében Eat Fat, Get Thin-ben azt írja, hogy szó szerint éhezteted az agyad, amikor nem eszel elegendő zsírt, amelynek közel 60%-a zsír.

Más orvosok, mint a Dr. David Perlmutter, a Grain Brain című könyvében azt írja, hogy ketontestek “mélyen neuroprotektív” jellegűek. Ha növeled a mennyiségüket a testedben, ezek fokozzák agy-védő antioxidánsok mennyiségét a szervezetben, serkentik a mitokondriumokat a sejtekben, és így miközben diétázol, növekszik az energiaszinted.

Hadd emeljem ki, hogy a ketogén diétát erősen támogatja a mogyoróvaj, a kesuvaj, kókuszhús, vagy akár a cukormentes mogyorókrém, amely nagyon jól csökkenti az étvágyad, és egyre többen keresik rajtunk. Csak akkor működik, ha a szénhidrát fogyasztásod alacsony, de ez a mogyivaj úgysem fogja engedni, hogy megkívánj valamilyen szénhidrátos ételt.

A Dietella így született meg, amely a palacsintádhoz a nutella tölteléket adja és szintén nem tartalmaz hozzáadott szénhidrátokat.

2016-12-22-dietella_pack_shop_header_1920x768px

2. Teljesen szénhidrátmentes palacsinta recept az alábbi, amelyet bevallom nem mindig sikerül szépre elkészíteni:

Reggel több órán át nem jut tápanyaghoz a szervezeted, az inzulinszint ebben az időpontban a legalacsonyabb. Ezt helyre kell tenned, ezért fontos a reggeli. A következő igazi Peak girl fejlesztésű palacsinta azonban egyáltalán nem tartalmaz felesleges szénhidrátokat, így bátran fogyaszthatod a fehérjediétádban is.

A következőkre lesz szükséged az elkészítéshez ( a mennyiséget változtathatod):

A 3 db tojásfehérjét verd fel jó keményre egy kis folyékony édesítővel, és a szódabikarbónával esetleg Dia Wellness sztíviás édesítőszerrel. A Slim Secret fehérjeporból és a 2 dl ásványvízből shakerrel készíts el egy gyors turmixot. Az tojáshabot és a fehérjeturmixot keverd el, és E-Z coat olajspray-el befújt serpenyőben süsd meg.

Peak girl Angi a következőképp készítette el a Peak girl átalakítás során. Próbáld ki!

“Általában reggelire szoktam PEAK palacsintát készíteni: ami úgy néz ki, hogy 3 tojásfehérjét felverek ahhoz adok egy pici édesítőt és fahéjat, aztán készítek egy adag fehérje turmixot természetesen vízzel, kb. 2 dl-vel ill. öntök hozzá még egy nagyon kevés buborékos ásványvizet és azt hozzá keverem a tojásfehérjéhez, ezt E-Z Coat olajspay-vel kisütöm, a tetejére még egy pici fahéj mehet és már kész is a finom és kiadós reggeli. Nyámíííííí! :-) Ezt kávéval szoktam zárni és már indulhat is a nap. :-)

A palacsinta tölteléke nem más mint a Dietella, amely cukormentes mogyorókrém.

dietella-palacsinta

 

Végre tehát megvalósult egy álom. Nutellás palacsinta diétában – ám cukor nélkül 😀 Hát nem csodálatos? 🙂

pudingos-szilvas-proteinpalacsinta

Források:

Dr. Mark Hyman, Eat Fat, Get Thin
Dr. David Perlmutter, Grain Brain
Mező Mónika – Peak

Palacsinta

Palacsinta szénhidrát nélkül

Mező Mónika
Itt elérsz!

Mező Mónika

A Peak, magyarországi vezetője vagyok. 16 éve használom a Peak termékeket. 16 éve dolgozom női sportolókkal, fitnesz modellekkel és az étrend-kiegészítő szakmában. Magyarországon én ismerem a legjobban a Peak termékeket, ezért a legjobb helyen vagy ahhoz, hogy elérd az álmaid!
Mező Mónika
Itt elérsz!
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

16 hozzászólás

  • Zsófi szerint:

    Sziasztok!
    Régóta szemeztem ezzel a recepttel, és ma megcsináltam, de valahogy nem lett belőle palacsinta…tulajdonképpen a “tészta” két résszé vált, egy szinte vízszerű lé és egy habréteg lett a keverés után…mondanom sem kell, ebből nem lett még palacsintához hasonló akármi sem. Szerintetek mit rontottam el?
    Köszi a választ! 🙂

    • Moni Moni szerint:

      Szia Zsófi!

      Oké, akkor több fehérjeport tegyél a turmixba vagy kevesebb vizet, hogy sűrűbb legyen a turmix. Akkor lesz ilyen a végeredmény.
      Én rendszeresen túladagolom fehérjével, hogy jó sűrű legyen a fehérje+víz keverék.

    • Kalóz Enikő Kalóz Enikő szerint:

      Kedves Zsófi a kérdésed jó 🙂 Próbáld meg robotgéppel összekeverni a tésztát, azzal jobban el lehet keverni az alapanyagokat! Mielőtt a serpenyőbe öntöd a tésztát, mindig keverd fel újra kicsit, akkor nem ülepszik le.

  • Linda szerint:

    Megcsinaltam az iment. Imadom 🙂

  • Gambesz szerint:

    Sziasztok!
    Kipróbáltam a receptet,de nekem nem sikerült. Nem tudtam megfordítani a “palacsintát”…így egy rántotta szerű palacsinát tudtam összehozni. 😀
    Hogy kell megcsinálni a tésztát, h tészta legyen?

    Köszi

    • csilla csilla szerint:

      Szia Gambesz! Sajnos a fehérjeporok tudnak furcsaságokat művelni, valószínűleg nem volt elég szilárd a tészta, hogy megfelelően meg tudd sütni. A lassú felszívódású fehérjeporokkal könnyebb dolgozni.:)

      • Gambesz szerint:

        Szia!
        Sűríteni ha kell, tegyek bele zabpehelylisztet? Attól gondolom tésztásabb lesz/persze lesz benne szénhidrát is,de reggel simán belefér..nekem :D/.
        Kerestem a többi receptet,de nem találtam. Hol találom meg őket? Vagy megtennéd, h belinkeled a receptek?/Még másnak is jól jöhet :P/

        Köszi Csilla! 🙂

  • Nórika szerint:

    Hello!
    Most csináltam először ilyen palacsintát és nem sok sikerrel.aztán raktam hozzá egy kis zabpehelylisztet így már sikerült valami palacsinta szerűt készíteni.így is finom lett és elfogyott.az lenne a kérdésem,hogy milyen más fajta lisztet adhatok hozzá?nem diétázom,az a plusz szénhidrát nem számít.a próbálkozást nem adom fel mert nagyon bejött ez a fajta palacsinta és enni meg imádok! 🙂
    választ előre is köszönöm.

  • Ftora77 szerint:

    Sziasztok!
    Köszönöm a receptet, nekem nagyon bevált.
    Olvastam, hogy nyílgyökérporral szakadás mentesen lehet sütni. 60g fehérjeporhoz 1tk elég.
    Valóban nem mindegy milyen fehérjéből készítjük.
    Ne adja fel senki, mert elsőre nem sikerül 🙂
    Szívesen illusztrálnám képekkel is, hogy nem lehetetlen.
    Kitartást! 🙂

  • judit szerint:

    Vacsira is lehet fogyasztani,diéta mellett?

6 Trackbacks