-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Az én gyerekkoromból kimaradt a bundás alma, valahogy úgy alakult, hogy sem anyukám, sem a nagymamám nem csinálta ezt a fajta édességet. Aztán ahogy felnőttem és saját háztartást kezdtem vezetni, időről-időre újra előveszem ezt a rendkívül egyszerű, mégis nagyon finom édességet. Ez egy diétás, fehérjedús változat, ami nem okoz majd sem csalódást, sem lelkiismeret furdalást. Villámgyorsan, néhány összetevőből elkészíthető.

Almakarika

Amire szükséged lesz: alma, zabliszt, fehérjepor (én vaníliásból készítettem, de ha lett volna kéznél kókuszos, biztosan azt használom inkább) tojás, víz kókuszzsír.

A fehérjéből, zablisztből, tojásból és vízből készíts sűrű palacsinta tésztát. Én egy nagyobb almához így készítettem:

30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!

  • 2 ek.  fehérjepor
  • 2 ek. zabliszt
  • 1 tojás
  • kb. 1 dl víz (ez attól is függ, hogy milyen fehérjeport használsz, és az mennyi vizet vesz fel). A lényeg, hogy egy olyan sűrű palacsinta tésztát kapj, ami szépen rátapad majd az almaszeleteidre.

Bundázott almakarika

Egy serpenyőben hevíts kókuszzsírt.

Az almát hámozd meg, vágd karikákra és távolítsd el a magházat. Az almákat merítsd bele a sűrű tésztába úgy, hogy mindenhol szépen befedje a szeleteket, majd tedd őket a forró serpenyőbe. Ha az egyik fele szép aranybarna, óvatosan fordítsd meg és a másik felét is süsd meg ugyanígy.

Tálaláskor szórhatsz rá egy kis édesítőt, vagy akár meglocsolhatod a kedvenc cukormentes lekvároddal vagy szirupoddal.

bundas alma

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.