-+=
Olvasási idő: 4 perc

Hamarosan itt a Karácsony és csilingelnek a kis angyalok, ezért úgy gondoltuk jól jönne most neked pár diétás szaloncukor recept, amit még időben ki is próbálhatsz.

Mert valld be… diéta ide vagy oda… az ünnepek közeledtével (vagyis már október közepétől…:)) Te is félredobod a fitt életmódhoz fűződő elveidet… és veted bele magad a decemberi bűnök birodalmába.

Hiszen vannak dolgok, amik nélkül nem lenne teljes a karácsony. A meghitt forralt borozós esték, a mézeskalács szaggatások, a bejgli készítés és a vele járó stresszhelyzet… és a szaloncukor! Ismerős? Megvetted, feldíszítetted, majd suttyomba leetted a fáról, cselesen otthagyva a papírt, mintha mi sem történt volna.

Egy kiegyensúlyozott diétában (életmódváltásban) ezektől EGYÁLTALÁN NEM KELL MAGAD MEGOSZTANI!

Egyszerűen itt is két dologra érdemes figyelni: a mértékre, és ha van mód – akkor egészségesebb, cukormentesebb alternatívák kipróbálására. Mert bár nem pár darab finomságtól fogunk elhízni, és nem 1 hét alatt – de manapság a karácsonyi eszem-iszom kitart lassan ősztől januárig. Itt viszont már oda kell figyelni a részletekre.

Például, hogy apasszuk kicsit a karácsonyi bűntudatod, és a megevett kalóriákat, tartsd be ezt a pár tippet:

— az étel nem bűn, nem szabad, hogy negatív érzéseket váltson ki belőled. Ha mégis megetted azt a fahéjas kürtöskalácsot, akkor egészségedre. Tudatos vagy, így tudod, hogy utána ugyanúgy folytatod az egészséges életmódod.

— bár tél fele egyre jobban feltorlódnak a teendők, és egyre kevésbé akaródzik a terembe lejárni edzeni… de ne hanyagold el. Heti 3x iktass be valamilyen mozgást. Akár otthoni edzés, akár a családdal, barátokkal valamilyen közös sport – élvezd és mozogj! Ha tényleg ritkán jutsz el edzésre, akkor azt viszont 100%-osan told meg! Edzés után pedig csökkentsd az édesség utáni vágyad, mondjuk egy ünnepi hangulatú, rumos csokis – sportszelet ízű, zsírégetős Slim Secret fehérjeporral!

— manapság minden ételt lehet diétásabban, zsírszegényebben, cukormentesen elkészíteni. Törekedj erre. Például használj sütésnél zab vagy tönkölylisztet, édesítésképp eritritet, fahéjat – de például cukormentes krémekkel is simán, kalóriacsökkentve tudsz sütni-főzni.

Például ha nem akarsz bajlódni a zserbóval, akkor a mézeskalács ízű bögrés sütiporból és a Peak Slim Dark mentes étcsokikrémből 10 perc alatt elkészítheted a peak-pakk hasonmását 🙂

Illetve karácsonykor a szaloncukor az, ami még sarkalatosan sok kalóriát róhat Rád, pláne ha naponta rájársz már hetekkel az ünnepek előtt. 🙂 Erre hoztunk most néhány opciót!

1. DIY – azaz aki imád ilyenekkel pepecselni, és nyakig csokiban úszni, annak a legjobb móka, ha elkészíti otthon!

❤❤→ 15 perces fehérjeporos szaloncukor:

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

A szaloncukor összetevői (10 adagnyi szaloncukorhoz):

A bevonat hozzávalói:

  • 15 evőkanál víz
  • 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 100 g light vaj (olvasztott) vagy kókuszszír

Figyelem: a fenti bevonatot helyettesítheted a Peak Slim Dark étcsokoládé krémjével – ez a krém kb. 25 fok felett lesz folyós, így picit mikrózva simán mártogathatod bele a cukkert – és a hűtőbe visszaszilárdul!

Így készítsd el:

1. A fehérjét turmixold jól össze 200 ml vízzel.

2. 100 ml vizet langyosíts fel, szórd bele a zselatint. Az így kapott masszát forrald fel.

3. Vedd le a gázról, hűtsd le és add a turmixhoz.

4. Válassz egy dobozt, melybe kb. 1,5-2 cm magasan lesz a massza és öntsd bele. Ez kb. egy 10×20 cm-es dobozt jelent. Tedd a hűtőbe.

5. Miután megszilárdult, borítsd ki a dobozból és vágj ki belőle tetszőleges téglalap formájú szaloncukrokat.

6. Most következik a bevonat. Először is keverd össze a hozzávalóit. (Ha a Slim Dark csokit választottad bevonatként, vízgőz felett olvaszd fel!)

7. Miután némileg lehűlt, forgasd bele a cukorkákat.

8. Tedd a hűtőbe, míg a bevonat meg nem szilárdul.

Ne felejtsd el szép, színes csomagolópapírba csomagolni őket!

❤❤→ 45 perces mogyorós-kókuszos-mazsolás szaloncukor

A cukorkák hozzávalói:

Így készítsd el:

1. A mazsolát áztasd meleg vízbe, csöpögtesd le és daráld meg.

2. A mogyorót őröld meg, keverd össze a kókuszreszelékkel, a 100% mogyoróvajjal és a mazsolával.

3. Fűszerezd reszelt citromhéjjal és őrölt fahéjjal.

4. A mézzel vigyázz, csak annyival gyúrd össze, mellyel könnyen formázható lesz a massza.

5. Csippents ki belőle diónyi darabokat, formázd meg, mártogasd csokiba – majd hűtsd le és az így kapott szaloncukrokat csomagold díszpapírba.

2. Nem szeretsz / nincs időd házi szaloncukker gyártásba kezdeni

Akkor se búslakodj, mert a Peak Télapó erre is gondolt:) Így legyártotta Ő a diétás és cukormentes szaloncukrot – a fenti két példát követve KÉTFÉLE módon:

— készült egy fehérjés szaloncukor, csokis mogyorókrémes, amiben a híres cukor és laktózmentes Wheytella van töltve!
— aki pedig egy igazán különleges, tradicionális diabetikus szaloncukorra vágyik, annak a nagyi bejglijét idéző DIÓkrémes szaloncukrot ajánljuk!  

 

 

Örömteli készülődést kívánunk!

Ez pedig az emlegetett BÖGRÉS ZSERBÓ!

Diétás szaloncukor

Cukormentes diétás szaloncukor

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!