Régi nagy kedvencünk a retro kókuszkocka!
Emlékszem, nagymamám annak idején, minden hétvégén sütött! Gyerekként is,de most is nagyon imádom.
Ha már reformkonyha és isteni finom Peak fehérjeporok és krémek, hát miért ne készítsem el diétabarátabb módon, extrán fehérjével dúsítva.
Míg a hagyományos retro kókusz kocka tartalmazz vajat, mézet sok cukrot és lisztet, ez a változat:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- cukormentes
- nincs benne vaj!
- nincs benne méz!
- és fehérliszt sem!
Így a makrói is kedvezőbbek, ráadásul tunningolva is van rumos-csokis fehérjeporral, ami tökéletesen passzol ehhez a desszerthez!
A csokis massza, amiben pedig megmártottam, rumos-csoki krémet is tartalmazz, ezzel is plusz ízt adva a sütikének, ami teljesen cukormentes és fehérjedús!
De ha rumos-csoki fan vagy extra tipp: Kenj még egy kis teáskanállal a közepébe is! Igazi ízbomba!
Elkészítése, egyszerűbb, mint a hagyományosé, így 1 óra alatt, akár össze is rakhatod ezt a finomságot a családnak!
Előkészítés | 1 óra |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 40 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel-choco-rum
- 100 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 160 gramm rizsliszt
- 2 db tojás
- ízlés szerint eritrit
- fél csomag sütőpor
- 3,5 dl növényi tej
- 2 dl növényi tej
- 3 evőkanál cukormentes kakaópor
- 1 evőkanál Peak Choco Rum Cream - Retro rumos csoki krém
- ízlés szerint eritrit
- 1 teáskanál rumaroma
- kókuszreszelék (hempergetőbe)
Hozzávalók
Piskótához
Mázhoz
|
- A piskótához, először a száraz alapanyagokat keverd el, majd a tojásokat válaszd ketté és a sárgáját is add hozzá. Ezután mehet bele a tej is. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan keverd bele a masszába. Folyékony / lágyabb piskóta masszát fogsz kapni.
- Ha kész, öntsd egy négyszögletű tepsibe. (Nekem ilyen állítható van, ez 24x20 cm-es) Rakd be a sütőbe 180 fokon, légkeverésen kb 20 percre. Ha szép piros a teteje, kész, de csinálhatsz késsel szúró próbát is.
- Vágd fel a piskótát, kockákra.
- Majd csináld meg a mázat: Egy edénybe először a tejet rakd fel és melegítsd fel. Adj hozzá mindent és forrald össze. Még melegen forgasd meg benne a piskóta kockákat, majd egyből hempergesd meg őket kókuszreszelékbe!
- Akár melegen is eheted. Vigyázz! Eléggé addiktív! 🙂