Itt van az ősz, itt van újra… DE! Még mindig kiélvezhetjük a nyár finom ízeit; a paradicsomét és a paprikáét. Ha meleg ételről van szó és az előbb említett zöldségekről, általában a lecsó jut eszünkbe először. Én személy szerint a magyaros lecsót nem szeretem, inkább a ratatouille áll közelebb hozzám, de szeretek kísérletezni, ezért kipróbáltam az alábbi kombinációt. Remélem ízleni fog Neked is! 🙂
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 5 dkg Peak Vegan Protein Fusion (semleges ízű)
- 1 dl szója tejföl
- 6 db közepes paprika
- 2 db közepes paradicsom
- 2 db közepes vöröshagyma
- 4 evőkanál kókuszzsír
- 20 dkg gomba
- só
- 10 dkg vegán sajt
Elkészítése:
1. A burgonyát meghámozva és felkockázva főzzük meg. Ha megfőtt, még azon melegében sóval, fehérjeporral és tejföllel pürésítsük. Ne legyen túl híg a massza, de ha nagyon tömény és nem tudjuk rendesen összetörni, akkor a krumpli főzőlevével nyugodtan hígíthatjuk.
2. A finomra vágott hagymát 2 ek. kókuszzsíron dinszteljük meg, ezután adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát. Süssük pár percig, majd jöhet rá a felkockázott paprika-paradicsom duó. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
3. Vegyük elő a muffinformánkat, a maradék kókuszzsírral kenjük ki, majd béleljük ki a burgonyapürével, és a közepében képzett mélyedésbe tegyük bele a lecsót. Szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük készre 180 °C-on, légkeveréses üzemmódban.
(Nálam maradt még lecsó, ezért beleütöttem kettő tojást és hozzá kevertem egy kanálnyi fehérjeport. A muffin formákat 2- baconnel kibéleltem, abba került a tojásos lecsó, végül a szalonna kilógó részeit visszahajtogattam a töltelékre, és megsütöttem. Az eredmény pedig egy win-win szituáció lett: nem csak a maradék használódott fel, de a húsimádók gyomra is boldog lett, ráadásul az alap receptemet is sikerült a húsmentesen étkezőknek elkészítenem.)
100 g burgonyás lecsó 78.9 kcal-t, 3.3 g fehérjét, 9.4 g szénhidrátot és 3.2 g zsírt tartalmaz.
Jó étvágyat!