-+=
Olvasási idő: 3 perc

Néha talán Téged is elkap a vágy, hogy nyakig túrj egy zacskó sós mogyoróban… hogy a épp a triplasajtos pizza mellé még egy rosé fröccsöt elkortyolgass a pasizós estéden… vagy hogy az élet édes oldalának behódolva ráugorj az első sajttortára, ami szembe jön veled. Egész véletlenül. A kávézó sütipultjánál.

Nem mondom, hogy minden csajos problémára, de épp az utóbbira találtam megoldást! Egy szuper Peak-blogger receptje alapján elkészítettem egy igazán aljas (c)sajttortát!

…hmmm…mitől is lehet aljas egy sajttorta?

Öhh…Mert van alja? 🙂

Najó, nemcsak ezért érdemelte ki! Aljas, mert a tálalástól számítva egy órán belül biztos nyoma vész… vagy mert egy fekete lyuk van a lakásomban… vagy mert olyan mint egy jó sorozat… nekikezdtünk, és bármi is lesz, nem tudjuk abbahagyni. A képek a bizonyítékok:

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

És nézzük meg mitől csajos a mi sajttortánk!

– Hozzáadott cukortól mentes!
– Zsírszegény alapanyagok felhasználásával készül!
– Maximum 10 perc tevékeny közreműködést igényel! (Igen, ennél még reggel is többet időzöl a fürdőben:))
– Így is felturbózott fehérjetartalom jellemzi, amelyet a plusz protein tartalommal még inkább feljavítottunk!
– …és mindezek tetejében..vagyis inkább az aljában… egészséges, lassú felszívódású szénhidrátok vannak kizárólag!

> Peak-tipp! Az alja-munkálatokat nagyon durván feldobja, ha Peak-magvajakat keversz a zabhoz! Itt a trendi Peak pisztácia vagy MANDULAAA vajat kanalaztuk bele, de szerintem mennyei lehet a Peak Wheytellával is 😛

Tökéletes csajos desszert, akár edzés utánra is! Beviszed a megfelelő tápértékű ebéded – és kivételesen nem a fitnesz klasszikus lesz a dobozban, hanem egy mennyei, magas protein tartalmú tortaszelet. Vagy kettő. Mert egy szelet, nem szelet.

A sajttorta project amúgy igazi online csapatmunka volt! 🙂 A recept Szanyi Laci érdeme, a kivitelezés pedig szerkesztőségi feladat volt – a család legnagyobb örömére 🙂

Ez Laci tortája, alább pedig az enyém – apróbb módosításokkal! 🙂

Tápanyagadatok
Egy igazán aljas áfonyás csajtorta... vagyis sajttorta!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 199 Ebből zsírsavak (kcal) 99
% DV (napi érték)*
Összes zsír 11g 17%
Szénhidrát 9,7g 3%
Fehérje 14,7g 28%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 75-80 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Az alja-munka
A teteje
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 75-80 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Az alja-munka
A teteje
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (20 cm-es) aljába nyomkodjuk egy pohár aljának a segítségével. Vagy a pasid öklével. Itt menőzhet Neked, milyen erős 😉
  2. A krém alapanyagait egy robot-/turmixgéppel habosra verjük.
  3. Az áfonyát beleszórjuk a tortaformába, majd a krémmel nyakon öntjük mindezt. Párszor csapkodjuk neki a formát a konyhapulthoz. Dühlevezetésre is jó - de amúgy az a célja, hogy a felesleges bubi kimenjen a krémből, és ne repedjen fel a torta!
  4. Előmelegített sütőben, 150 fokon 75-80 percig sütöttem. A lényeg, hogy ha a közepe még éppen hogy képlékeny állagú, és/vagy elkezd barnulni a teteje, akkor kivehetjük!
  5. Vigyázzunk, ezt a kis csodát csak a kihűlés után bolygassuk, vegyük ki a formából, hiszen az idő alatt még szilárdul! Ne feledjük, lehűtve az igazi!
  6. Természetesen, igénynek megfelelően édesebben, vagy kevésbé intenzíven is elkészíthető, málnával, vagy más gyümivel is kombinálható!

Sütés nélküli sajttortánk is van ITT!

áfonyás sajttorta

áfonyás proteines sajttorta

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!