Néha talán Téged is elkap a vágy, hogy nyakig túrj egy zacskó sós mogyoróban… hogy épp a triplasajtos pizza mellé még egy rosé fröccsöt elkortyolgass a pasizós estéden… vagy hogy az élet édes oldalának behódolva ráugorj az első sajttortára, ami szembe jön veled. Egész véletlenül. A kávézó sütipultjánál.
Nem mondom, hogy minden csajos problémára, de épp az utóbbira találtam megoldást! Egy szuper Peak-blogger receptje alapján elkészítettem egy igazán aljas (c)sajttortát!
…hmmm…mitől is lehet aljas egy sajttorta?
Öhh…Mert van alja? 🙂
Najó, nemcsak ezért érdemelte ki! Aljas, mert a tálalástól számítva egy órán belül biztos nyoma vész… vagy mert egy fekete lyuk van a lakásomban… vagy mert olyan mint egy jó sorozat… nekikezdtünk, és bármi is lesz, nem tudjuk abbahagyni. A képek a bizonyítékok:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
És nézzük meg mitől csajos a mi sajttortánk!
– Hozzáadott cukortól mentes!
– Zsírszegény alapanyagok felhasználásával készül!
– Maximum 10 perc tevékeny közreműködést igényel! (Igen, ennél még reggel is többet időzöl a fürdőben:))
– Így is felturbózott fehérjetartalom jellemzi, amelyet a plusz protein tartalommal még inkább feljavítottunk!
– …és mindezek tetejében..vagyis inkább az aljában… egészséges, lassú felszívódású szénhidrátok vannak kizárólag!
> Peak-tipp! Az alja-munkálatokat nagyon durván feldobja, ha Peak-magvajakat keversz a zabhoz! Itt a trendi Peak pisztácia vagy MANDULAAA vajat kanalaztuk bele, de szerintem mennyei lehet a Peak Wheytellával is 😛
Tökéletes csajos desszert, akár edzés utánra is! Beviszed a megfelelő tápértékű ebéded – és kivételesen nem a fitnesz klasszikus lesz a dobozban, hanem egy mennyei, magas protein tartalmú sajttorta szelet. Vagy kettő. Mert egy szelet, nem szelet.
A sajttorta project amúgy igazi online csapatmunka volt! 🙂 A recept Szanyi Laci érdeme, a kivitelezés pedig szerkesztőségi feladat volt – a család legnagyobb örömére 🙂
Ez Laci tortája, alább pedig az enyém – apróbb módosításokkal! 🙂
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 75-80 perc |
Mennyiség |
|
- 100 gramm darált zabpehely
- 30 gramm Peak Protein 85 fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
- 8 evőkanál kókuszolaj
- 2 evőkanál Peak Almondy mandulavaj
- 2 evőkanál eritrit
- 400 gramm zsírszegény krémsajt vagy 500 gramm krémtúró
- 100 gramm natúr joghurt
- 4 db tojás (L vagy XL)
- 35 gramm Peak Protein 85 fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
- 4 evőkanál eritrit
- 150 gramm friss áfonya
Hozzávalók
Az alja-munka
A teteje
|
- A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (20 cm-es) aljába nyomkodjuk egy pohár aljának a segítségével. Vagy a pasid öklével. Itt menőzhet Neked, milyen erős 😉
- A krém alapanyagait egy robot-/turmixgéppel habosra verjük.
- Az áfonyát beleszórjuk a tortaformába, majd a krémmel nyakon öntjük mindezt. Párszor csapkodjuk neki a formát a konyhapulthoz. Dühlevezetésre is jó - de amúgy az a célja, hogy a felesleges bubi kimenjen a krémből, és ne repedjen fel a torta!
- Előmelegített sütőben, 150 fokon 75-80 percig sütöttem. A lényeg, hogy ha a közepe még éppen hogy képlékeny állagú, és/vagy elkezd barnulni a teteje, akkor kivehetjük!
- Vigyázzunk, ezt a kis csodát csak a kihűlés után bolygassuk, vegyük ki a formából, hiszen az idő alatt még szilárdul! Ne feledjük, lehűtve az igazi!
- Természetesen, igénynek megfelelően édesebben, vagy kevésbé intenzíven is elkészíthető, málnával, vagy más gyümivel is kombinálható!