Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van egy jól bevált kókuszgolyó receptje, amit még a nagymamájától tanult, vagy hosszas kísérletezgetés után megtalálta az igazit. Most mutatok egy gyors verziót, ami cukormentes, laktóz – és gluténmentes!
Nincs benne vaj!!!, és a kedvenc Peak-es csokis mogyorókrémeddel készítjük el! Viszont arra érdemes odafigyelni , hogy attól mert egészséges hozzávalókból készítjük, és jobbak az értékei mint egy hagyományos kókuszgolyónak, nem ajánlatos egy nap az összeset elfogyasztani, így még egyszer hangsúlyozom, nem ám befalni az egészet azonnal!:D
A Peak csokis mogyikrém amúgy szinte bárki diétájával kompatibilis, mert:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- Hozzáadott cukor nélkül
- Laktózmentes és gluténmentes
- 22% tejsavó fehérje!
Előkészítés | 5 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 30 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 30 gramm kókuszliszt
- 2 evőkanál Peak Wheytella cukor- és laktózmentes fehérjés mogyorókrém 350g
- rumaroma
Hozzávalók
|
- Ha nem zablisztet használunk, akkor a zabot finomra őröljük, ehhez hasznos egy konyhai aprítógép.
- Hozzáadjuk a kókuszlisztet.
- A 2 evőkanál Wheytella cukormentes mogyorókrémet . Majd az egészet összemixeljük.
- A kezünkkel kis golyót formálunk a masszából, ami összesen nekem kb. 150 g lett. Ebből 10-13 db kis kókuszgolyót tudunk készíteni.