Zabkása gyümölcsökkel, fehérjeporral vagy gyümölcsös túrókrém… biztosan Neked is ismerős és lehet, hogy már unalmas is, ha sokszor fogyasztottad. Ezt az egyszerű, de nagyszerű és finom, tápláló ételt én mostanában úgy szoktam feldobni, hogy egy kis ropogós müzlit, vagy gabonapelyhet teszek a tetejére. Máris picit más, és sokkal finomabb. 😉
Túrókrém
A recept a végtelenségig variálható, épp ezért pontos mennyiségeket sem adok meg a hozzávalóknál. Alakítsd kedved – és étrended – szerint!
Hozzávalók:
- zabpehely
- zsírszegény túró (+ ha nagyon rögös állagú, egy kis natúr joghurt)
- gyümölcsök (nálam alma és sárgabarack)
- fehérjepor
- természetes édesítőszer
- ropogós, natúr gabonapehely vagy cukormentes müzli (nálam kukoricapehely és epres müzli)
- ízlés szerint fahéj, kalóriamentes öntetek
Fehérjés túrókrém
Elkészítés:
A túrót keverd össze a zabpehellyel, a fehérjeporral, az édesítővel és egy kevés vízzel, tejjel vagy joghurttal.
A gyümölcsöket mosd meg, kockázd fel, majd keverd a túrókrémbe. Valamennyit hagyj meg díszítésnek a tetejére.
Tedd pár órára a hűtőbe, hogy a zabpehely megpuhuljon és az ízek összeérjenek – persze ha nincs rá időd, frissen is jó.
Fogyasztás előtt szórd meg a tetejét ropogós gabonapehellyel és ízesítsd fahéjjal.
Tipp.: Ha különösen laktatóra szeretnéd készíteni, még az elején keverj bele útifű maghéjat vagy konjac lisztet, esetleg chia magot, vagy ezek kombinációját.
Jó étvágyat!