Milyen egy igazán diétás lakoma? Hááát, biztos ez a gyümölcsös túrós piskóta fehérje porral lenne a menü fénypontja! :)
Milyen egy igazán diétás lakoma? Hááát, biztos ez a gyümölcsös túrós piskóta fehérje porral lenne a menü fénypontja! :)
-+=
Olvasási idő:< 1perc
Extrán fitt tortácska landolt ma a Peak konyhában: hiszen gigááászi fehérje tartalma (túró, fehérje por és a búzasikér is az!) mellett elhanyagolható zsírral, és kizárólag összetett szénhidrátokkal, illetve némi gyümölccsel kedveskedik a diétázó pocakoknak! Ebből ehetsz bátran, nézd csak a tápértékeket!
Tápanyagadatok
Gyümölcsös túró piskóta torta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 160Ebből zsírsavak (kcal) 36
% DV (napi érték)*
Összes zsír 4,7g6%
Szénhidrát 13g4%
Fehérje 14g28%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Totálisan Ingyenes a kiszállítás! + 33%OFF mindenre! Csak pár nap!
A száraz hozzávalókat összekeverjük. 4 db tojásból kettőt szétválasztunk. Az egész tojáshoz hozzáadjuk a többi tojássárgát, habosra keverjük, hozzáadjuk a mandulatejet és a túró felét, elkeverjük csomómentesre.
A túró másik hozzáadjuk a már meglévő tésztánkhoz, és elkeverjük.
A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
A száraz hozzávalókhoz először a mandulatejes részt adjuk hozzá. Ezután a felvert tojásfehérjét, óvatosan beleforgatjuk.
Formába öntjük, tetejére a gyümölcsöket belenyomkodjuk. 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.