Sokunk egyik gyerekkori, de még akár mostani kedvence is a lángos. A piaci napok egyik aduásza a kolbász, hurka mellett. Nincs is jobb, mint egy sajtos tejfölös lángos ugye?…hmmmm..
De egy gond van vele. amilyen jó szájízzel esszük, sokan akkora szenvedéssel éljük meg az utána lévő pillanatokat. A bő olajban sült lángost nem mindegyikünk gyomra bírja, DE hoztam most Neked, ha egy nem is az igazit megközelítő, de az emlékeket mindenképp felidéző egészséges, gyomorbarát változatot, amit akár alakbarát zablángosnak is hívhatnánk 🙂
>Peak-tipp! Ha viszont mégis maradna a hagyományos lángos – hiszen ez nyáron vagy a meccsnézés közben simán becsúszhat… akkor javasoljuk a Peak Digestive enzimet, hogy legyen ott a táskádban – és nem fog fájni a hasad!
— A Carb Regulator ERŐS szénhidrát blokkoló – csökkenti a szénhidrátok és kalóriák felvételét a szervezetben.
— A Digestive Enzim nagyon KELL, ha a Te hasad is érzékeny a nem megszokott (értsd: Junk food) ételekre – és egy jó kis lángosos – kajálós, iszogatós nap után puffadásra, gyomorfájásra kelsz. Az emésztőenzim komplexes GYORSAN átsegítenek Téged a puffadáson, hasfályáson – és se kívül, se belül nem érzed a félrekaja nyomait!
A Strandolj nyugodtan csomag – a NYÁRRA való tekintet miatt, MOST RENDKÍVÜLI 20%OFF kedvezménnyel vihető. Strandolj nyugiban, az alakodra ŐK vigyáznak! KATT IDE értük!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 100 gramm zabpehelyliszt
- 2 db tojás
- 100 gramm zsírszegény tejföl
- fél tasak sütőpor
- fél dl víz
- 5 kávéskanál útifű maghéj (a mennyiség változtatásával változik a lángos állaga is, kevesebbtől inkább ropogósabb lesz)
- só
- fokhagyma granulátum
- ízlés szerint zsírszegény tejföl
- ízlés szerint fokhagymasó
- ízlés szerint zsírszegény reszelt sajt
Hozzávalók
A tésztához
A tetejére
|
- A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Majd hagyjuk pár percig állni.
- A sütéshez használj kókuszzsírt vagy olajsprayt. Tegyél a serpenyőre tetszés szerinti mennyiségű tésztát és egy vizes kanál segítségével oszlasd el.
- A kanál folyamatosan legyen vizes így nem ragad hozzá a tészta. Amikor már kemény az alja fordítsd meg és süsd tovább amíg el nem éred az általad kívánt állagot. .
- Tetejére zsírszegény tejfölt és light sajtot tegyél