Nem kell feltétlen alkalmat keresni arra, hogy néha-néha egy szelet torta is része legyen a napi menünek. Pláne, hogy nem kell minden áron órákat rostokolni vele a konyhában. Nyáron a legjobban a nyers, savas (gyümölcsös vagy citromos), nem túl édes tortákat részesítem előnyben, mint sokan mások is.
Most a citromos verziót választottam, ami a túróval kombinálva igazán üde, friss és gyönyörű színű tortát eredményezett. 🙂
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- Cukormentes
- Gluténmentes
- Magas fehérje tartalmú
Előkészítés | 20 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 200 gramm cukormentes gluténmentes keksz
- 100 gramm kókuszzsír
- 400 gramm zsírszegény túró
- 2 dl tejszín
- 60 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Túrós-citromos 1000g
- 1 db citrom
- 13 gramm kukoricakeményítő
- 120 ml kókusztej
- 60 ml frissen facsart citromlé
- 2 db citrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál kurkuma (csak a színe miatt)
- ízlés szerint édesítő
Hozzávalók
Hozzávalók az alaphoz:
Hozzávalók a túrós krémhez:
Hozzávalók a citromzseléhez:
|
- Az alaphoz finomra daráljuk a kekszet és jó alaposan összekeverjük a kókuszzsírral majd egy kisebb (18-20 cm átmérőjű) tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a többi hozzávalót is megcsináljuk.
- A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet. A tejszínt felverjük, apránként hozzákeverjük a fehérjeport is, végül a túróhoz adjuk. Ezután mehet az alapra és újra visszarakjuk az egészet a hűtőbe.
- A citromzseléhez kinyomkodjuk a citromok (nekem 2 jó nagy darab volt) levét, hozzáadjuk a kókusztejet és melegítés közben folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
- Miután besűrűsödött levesszük a főzőlapról és gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt a zselé egyenletesen eloszlatjuk a túrós rétegen. Visszatesszük a hűtőbe még 1-2 órára és fogyaszthatjuk is.