A tésztában sok a szénhidrát, ezért a legtöbb esetben próbáljuk elkerülni az ilyen ételeket. De ki mondta, hogy nem lehet a tésztát helyettesíteni? Íme egy recept, amelyet nyugodtan fogyaszthatsz, míg a többiek spagettiznek, és még csak nem is árt az alakodnak. A szélesmetélt diétás megfelelője: a répa!
Sárgarépa tészta
Hozzávalók:
- 1 és 1⁄2 kanál olíva olaj vagy olajspray
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 100 g szeletelt gomba
- 100 g kockázott kaliforniai paprika
- 2 ek. apróra vágott bazsalikom (plusz valamennyi díszítésnek a tetejére)
- 50 g negyedekre vágott koktél paradicsom
- 150 g marinara – olasz – alapszósz (ezt akár el is készítheted magadnak, ha nem akarsz konzerves változatot venni)
- 3 db nagyméretű répa csíkokra hámozva
- só és bors, ízlés szerint
Sárgarépa tészta helyett
Elkészítés:
Melegítsd fel az olajt közepes lángon tedd bele a gombát, paprikát, a bazsalikomot és fokhagymát, majd párold őket össze kb. 5 percig (vigyázz, nehogy a fokhagyma odakapjon és kesernyés ízű legyen).
Add hozzá a negyedekre vágott paradicsomokat és hagyd főni az egészet még 8 percig.
Amíg a zöldségek rotyognak, egy konyhai hámozóval „vágd” csíkokra a répákat, hogy a szélesmetélthez hasonló szálakat kapj.
Tedd a répa csíkokat és a marinara szószt az edénybe, és közepes lángon hagyd, hogy a répa megpuhuljon – kb. 5-7 perc kell neki -. Amikor megfőttek a répaszeletek is, öntsd át az egészet egy tálba, és szórd meg a tetejét a maradék apróra szelt bazsalikommal. Ha szeretnéd, hogy a fehérje mennyisége magasabb legyen az ételben, akkor tegyél hozzá darált húst és olyan lesz, mint egy bolognai.
Jó étvágyat hozzá!
Peak Girls – Baranyi Edina, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Legyen a tészta diétás megfelelője: a sárgarépa! „Répa fettucini” gombával és paprikával!" című cikkhezSzia! Az lenne a kérdésem, hogy ez a mennyiség hány főnek elég? Köszi!
Szia Kriszti,
1-2 adagnak megfelelő mennyiség, attól függ, hogy milyen étkű fogyasztókról van szó 🙂