-+=
Olvasási idő: 2 perc

A tésztában sok a szénhidrát, ezért a legtöbb esetben próbáljuk elkerülni az ilyen ételeket. De ki mondta, hogy nem lehet a tésztát helyettesíteni? Íme egy recept, amelyet nyugodtan fogyaszthatsz, míg a többiek spagettiznek, és még csak nem is árt az alakodnak. A szélesmetélt diétás megfelelője: a répa!

Sárgarépa tészta

Hozzávalók:

  • 1 és 1⁄2 kanál olíva olaj vagy olajspray
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 100 g szeletelt gomba
  • 100 g kockázott kaliforniai paprika
  • 2 ek. apróra vágott bazsalikom (plusz valamennyi díszítésnek a tetejére)
  • 50 g negyedekre vágott koktél paradicsom
  • 150 g marinara – olasz – alapszósz (ezt akár el is készítheted magadnak, ha nem akarsz konzerves változatot venni)
  • 3 db nagyméretű répa csíkokra hámozva
  • só és bors, ízlés szerint

Sárgarépa tészta helyett

Elkészítés:

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Melegítsd fel az olajt közepes lángon tedd bele a gombát, paprikát, a bazsalikomot és fokhagymát, majd párold őket össze kb. 5 percig (vigyázz, nehogy a fokhagyma odakapjon és kesernyés ízű legyen).

Add hozzá a negyedekre vágott paradicsomokat és hagyd főni az egészet még 8 percig.

Amíg a zöldségek rotyognak, egy konyhai hámozóval „vágd” csíkokra a répákat, hogy a szélesmetélthez hasonló szálakat kapj.

Tedd a répa csíkokat és a marinara szószt az edénybe, és közepes lángon hagyd, hogy a répa megpuhuljon – kb. 5-7 perc kell neki -. Amikor megfőttek a répaszeletek is, öntsd át az egészet egy tálba, és szórd meg a tetejét a maradék apróra szelt bazsalikommal. Ha szeretnéd, hogy a fehérje mennyisége magasabb legyen az ételben, akkor tegyél hozzá darált húst és olyan lesz, mint egy bolognai.

Jó étvágyat hozzá!

repa_fettucini_gombaval_recept

Peak Girls – Baranyi Edina, olvasói bejegyzés

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!